X

Nancy Van De Ven start WK-campagne!

Eén week na de mannen beginnen de dames aan het WK in Indonesië. Voor titelverdediger Liva Lancelot en haar collega’s wordt het de eerste wedstrijd in een reeks van zes. Lancelot mag zich opmaken voor stevige concurrentie. De 19-jarige Nancy Van De Ven uit Vlissingen start als één van de absolute topfavorieten.

Slechts één doel heeft Van de Ven dit jaar: wereldkampioen worden! Zij is echter niet de enige met die ambitie. Meervoudige wereldkampioene Kiara Fontanesi zit terug op haar vertrouwde Yamaha. En de “Blu-Cru” heeft nog een absolute topper in haar rangen met de razendsnelle Courtney Duncan. Maar ook de ervaren Larissa Papenmeier, vorig jaar derde, blijft een gevaarlijke outsider. De Belgische Amandine Verstappen moest vorige jaar de MXGP van Assen missen maar toch eindigde ze mooi 6de in de eindstand. We zijn benieuwd of ze die progressie kan verder zetten! 

“Mijn tweede wereldtitel heeft me mentale rust gegeven,” aldus wereldkampioene Livia Lancelot.

Naast Van De Ven komen er nog drie Nederlandse dames in actie: Britt Van Der Werff, Nicky Van Wordragen en Shana Van Der Vlist (Creymert Racing). De eerste WMX manche wordt al morgennamiddag (lokale tijd verreden), de tweede manche wordt op zondagmorgen afgewerkt.

Foto’s: Yamaha, Kawasaki