X

Breaking: Kevin Strijbos buiten strijd

Het zit Kevin Strijbos niet mee. De Suzuki World MXGP team rijder zal door een elleboogkwetsuur zeker zes weken aan de kant moeten blijven. Voor de volgende rondes wordt Arminas Jasikonis dus de enige Suzuki fabrieksrijder in de MXGP klasse.

Strijbos liep in de GP van Trentino een tenniselleboog op, dit is een scheurtje in de spier van de elleboog. Er was ook sprake van een ontsteking. Ondertussen is Kevin gisteren al onder het mes gegaan.

Tijdens de eerste manche in Valkenswaard heeft de Wuustwezelse veteraan nog geprobeerd om te rijden maar door de hevige pijn moest hij opgeven. Ook in de tweede manche ging Strijbos niet meer van start

Kevin Strijbos: “De operatie is goed verlopen volgens de dokter. Het scheurtje is gerepareerd en de ontsteking werd  verwijderd. De komende tien dagen zal ik in het gips moeten lopen. Daarna evalueren we hoe het gaat met mijn arm en of ik een brace kan krijgen. Vooraleer ik weer kan mountainbiken duurt het zo’n vier weken. In het allerbeste geval zit ik over zes weken weer op de motor. Ik ga het week per week bekijken. Door té snel terug te komen, blijft er immers een kans dat de ontsteking terugkomt,” aldus een erg ontgoochelde Kevin Strijbos.

Door de tegenslag van Strijbos en de opeenvolging van WK wedstrijden is de kans dus groot dat we de #22 pas terug in actie zien half of zelfs eind juni. We wensen ‘the Kid’ in ieder geval een voorspoedig herstel toe.

Foto: Ray Archer