X

Dungey – Tomac : Let the game begin…

Met nog maar drie wedstrijden te gaan in de AMA Monster Energy Supercross series gaan we stilletjes aan toe naar de ontknoping van het kampioenschap in de SX450 klasse. In het Rice-Eccles Stadium van Salt Lake City krijgen we dan ook dit weekend twee “Red Plates” aan de start. Titelverdediger Ryan Dungey die na het uitvallen van Ken Rocen vanaf de derde wedstrijd in Anaheim II de leidersplaats in handen nam en de coming man Eli Tomac die de start van het seizoen wat miste maar daarna met een achttal zeges mee op gelijke hoogte is gekomen met Dungey in de tussenstand.

Ryan Dungey pakte dit seizoen nog maar twee overwinningen maar stond toch wel na drie races met een voorsprong van 25 punten aan de leiding op vijfde man Eli Tomac. De Monster Energy Kawasaki rijder kende dan ook een bar slechte seizoensstart en begon pas in de vierde wedstrijd in Phoenix onderstoom te komen met een oppermachtige zege. Vanaf toen ging het echt wel de goeie kant uit met Tomac en buiten zijn misstap in Arlington (15é), eindigde hij in de volgende acht wedstrijden steeds mee op het podium met daarbij zes overwinningen.

Dit brengt met zich mee dat Eli Tomac na 14 wedstrijden in het SX450 kampioenschap op gelijke hoogte is gekomen met de Red Bull KTM rijder Ryan Dungey. De beide rijders hebben nu het zelfde aantal punten van 294 en dat is toch al een 42 meer dan derde man Marvin Musquin. Deze Fransman en tevens teamgenoot van Ryan Dungey kan in deze titelstrijd wel eens de scheidsrechter gaan worden. Musquin was trouwens ook al goed voor twee overwinningen dit seizoen. We gaan alvast een spannend slot te gemoet in de 2017 AMA Monster Energy Supercross series met te beginnen dit weekend in Salt Lake City.

Monster Energy Supercross 2017
450SX Standings

1. Eli Tomac, 294p (8 wins)
2. Ryan Dungey, 294p (2 wins)
3. Marvin Musquin, 252p (2 wins)
4. Cole Seely, 211p
5. Jason Anderson, 208p

Tekst : @Kris…