Herlings en Bogers DMofMX winnaars in Harfsen!

Herlings en Bogers DMofMX winnaars in Harfsen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het publiek kreeg erg mooie wedstrijden te zien van dag op het Peppelenbos waar de tweede ronde van de Dutch Masters of Motocross plaats vond. En ze hadden in Harfsen ook twee schitterende winnaars met Jeffrey Herlings in de MX1 en Brian Bogers in de MX2. In de tweede manche zagen we misschien wel voor het eerst de dominante Bullit van de MX2 terug. In de MX2 was het ongemeen spannend met als tenoren Bogers, Thomas Kjer Olsen en Calvin Vlaanderen.

Jeffrey Herlings heeft zondermeer een boeiende dag achter de rug. ‘s Morgens pakte de Red Bull-KTM rijder de pole. Na een wegens een herstart tumultueus verlopen eerste MX1 race kwam hij als tweede over de meet na Max Anstie. Anstie hield Jeffrey Herlings op 8,5 seconden. In de beginfase hield Gautier Paulin gelijke tred met Anstie maar uiteindelijk werd de Fransman derde. Het Husqvarna-feest werd compleet met een prima prestatie van Yentel Martens die als vierde finishte. Yentel zou zijn dag trouwens afsluiten met een hoogtepunt want hij mocht mee op het podium samen met Herlings en Paulin!

Anstie moest diepgaan in de eerste manche maar hij hiel wel ‘aartsrivaal’ Herlings achter zich!

Die eerste MX1 wedstrijd werd herstart nadat in de eerste start enkele rijders onderuit gingen en in het dranghekken belandden. Hierbij was de Fin Jami Numinnen het zwaarst getroffen. De Rockstar Energy Husqvarna rijder werd afgevoerd met een brancard, ook een fotograaf deelde in de brokken. Daarnaast gingen o.a. Dennis Wiemann, Jeffrey Van der Vlies en Michel Hounson onderuit. In de herstart was Max Anstie als snelste uit de startblokken. Anstie moest echter het initiatief aan Paulin laten. Herlings zat kort achter beide Husqvarna piloten. In de 7de ronde nam Anstie de leiding om die niet meer af te staan. Shaun Simpson leek even op te rukken naar de kop maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 5de plaats. De uitstekend gekwalificeerde Jeffrey Dewulf verdween al in de tweede ronde uit de wedstrijd, hij had een probleem met zijn achterwiel.

Dankzij enkele aanpassingen aan de motor die de KTM vloeiender laten rijden, kwam Herlings helemaal tot zijn recht in de afsluitende race. Gautier Paulin kon nog even aanpikken maar eens Jeffrey in zijn ritme kwam, was er geen houden meer aan! De drievoudige MX2 wereldkampioen eindigde bijna 34 seconden voor Paulin. Toch maakte de Fransman absoluut een degelijke indruk. Max Anstie kon zijn huzarenstuk van de eerste manche niet herhalen en hij verdween halverwege uit de wedstrijd. Jeffrey Dewulf haalde zijn sportieve revanche voor het uitvallen in de de eerste race. De Jabbekenaar werd sterk derde voor Filip Bengtsson en Yentel Martens. Eén van de verrassingen van de dag was  No Fear Jumbo BT Motorsport’s Jim Kanters die in snel, internationaal gezelschap toch maar keurig zesde werd. Shaun Simpson lag derde tot enkele ronde van het einde. Helaas moest de Schot met een kapotte koppeling opgeven.

MX1 eerste manche
1. Max Anstie, 2. Jeffrey Herlings, 3. Gautier Paulin, 4. Yentel Martens, 5. Shaun Simpson, 6. Filip Bengtsson, 7. Micha-Boy De Waal, 8. Sven Van der Mierden, 9. Rick Satink, 10. Ceriel-Klein Kromhof, 11. Mike Gijsbertsen, 12. Heikki Lang, 13. Greg Smets, 14. John Cuppen, 15. Tom Meijer, 16. Robin Nijkamp, 17. Donny van Wessel, 18. Rico Staat, 19. Joey Bak, 20. Nino Dekker

MX1 tweede manche
1. Jeffrey Herlings, 2. Gautier Paulin, 3. Jeffrey Dewulf, 4. Filip Bengtsson, 5. Yentel Martens, 6. Jim Kanters, 7. Rick Satink, 8. Jonathan Bengtsson, 9. Sven Van der Mierden, 10. Ceriel Klein Kromhof, 11. Heiki Laing, 12. Dennis Wiemann, 13. Tom Meijer, 14. Donny Van Wessel, 15. John Cuppen, 16. Robin Nijkamp, 17. Jeoy Bak, 18. Rico Staat, 19 Wessel Bosch, 20. Jeffrey vander Vlis

MX1 Eindstand Dutch Masters of Motocross Harfsen
1. Jeffrey Herlings 47, 2. Gautier Paulin 42, 3. Yentel Martens 34, 4. Filip Bengtsson 33, 5. Rick Satink 26, 6. Sven Van der Mierden 25, 7. Max Anstie 25, 8. Ceriel Klein Kromhof 22, 9. Jeffrey Dewulf 20, 10. Heiki Laing 19, 11. Shaun Simpson 16, 12. Jim Kanters 15, 13. Tom Meijer 14, Micha-Boy De Waal 14, 15. Jonathan Bengtsson 13, 16. John Cuppen, 17. Donny Van Wessel 11, 18. Robin Nijkamp, 19. Mike Gijsbertsen, 20. Dennis Wiemann 9

MX1 DMofMX tussenstand na 2 ronden
1. Jeffrey Herlings 86, 2. Gautier Paulin 84, 3. Max Anstie 59, 4. Yentel Martens 58, 5. Filip Bengtsson 58, 6. Shaun Simpson 52, 7. Max Nagl 47, 8. Jeffrey Dewulf 41, 9. Sven van der Mierden 34, 10. Micha-Boy De Waal 32…

 

Dan toch weer Brian Bogers in MX2!

In de MX2 pakte Brian Bogers, de winnaar van Oss, overtuigend de pole voor HSF Logistics teammaat Calvin Vlaanderen. Thomas Kjer Olsen volgde op bijna 2 seconde. Ook Freek van der Vlist (4de), Thomas Covington (5de) en Jago Geerts (6de) gingen goed rond.Grote afwezige in de MX2 klasse in de Dutch Masters of Motocross van Harfsen was Nick Kouwenberg. Nick zit momenteel in Zweden om daar te testen met het Zweedse team waarvoor hij zal uitkomen in het Zweedse kampioenschap.  Kouwy’s hoofddoel dit seizoen is uiteraard het EMX250 kampioenschap.

Thomas Kjer Olsen schreef de eerste MX2 manche op zijn naam. De Deense fabrieks Husqvarna piloot hield Calvin Vlaanderen en Brian Bogers achter zich. Kopstarter Thomas Covington werd 4de. De Belg Jago Geerts werd mooi maar nipt 5de voor de verrassende Jed Beaton (Carglass-Honda) en Lars Van Berkel. De strijd voor de vijfde plek was zo close dat de drie rijders op minder dan één seconde over de finish kwamen! Zowel Van Berkel als Geerts moesten overigens van ver terugkomen want beide waren ze amper in de top-20 gestart

Opnieuw was Covington uitstekend weg in de tweede race maar Bogers nam al snel het commando over. Achter Brian was teammaat Calvin Vlaanderen de meest in het oog springende man! Vlaanderen reed van vier naar één en leek de overwinning binnen handbereik te hebben. Toch liep het in de voorlaatste ronde nog fout voor Vlaanderen. Bogers kon zo maximaal profiteren! Na een slechte start kon Olsen nog als derde aantikken. Sterke prestatie ook van Freek van der Vlist die keurig vijfde werd voor Jed Beaton. Ook in de Dutch Masters tussenstand is het razend spannend met Bogers die leidt met respectievelijk 4 punten voorsprong op Olsen en vijf punten op Vlaanderen.

MX2 eerste manche
1.
Thomas Kjer Olsen, 2. Calvin Vlaanderen, 3. Brian Bogers, 4. Thomas Covington, 5. Jago Geerts, 6. Jed Beaton, 7. Lars Van Berkel (Vamo Honda), 8. David Herbreteau, 9. Freek van der Vlist, 10. Roy van Heugten, 11. Magné Klingsheim, 12. Anton Gole, 13. Ruben Fernandez, 14. Kay Ebben, 15. Noud van Kraaij, 16. Dylan Walsh, 17. Michel Schoenmakers, 18. Dovidas Karka, 19. Haakon Mindfreboe, 20. Nick Horsten

MX2 tweede manche
1. Brian Bogers, 2. Calvin Vlaanderen, 3. Thomas Kjer Olsen, 4. Thomas Covington, 5. Freek van der Vlist, 6. Jed Beaton, 7. Lars Van Berkel, 8. David Herbreteau, 9. Ruben Fernandez, 10. Roy Van Heugten, 11. Jere Haavisto, 12.  Kay Ebben, 13. Magné Klingsheim, 14. Dovidas Karka, 15. Micael Ivanov, 16. René De Jong, 17. Koen Gouwenberg, 18. Noud van Kraaij, 19. Lars Griekspoor, 20. Haakon Mindreboe

MX2 Eindstand Dutch Masters of Motocross Harfsen
1. Brian Bogers 45, 2. Thomas Kjer Olsen 45, 3. Calvin Vlaanderen 44, 4. Thomas Covington 36, 5. Jed Beaton 30, 6. Freek van der Vlist 28, 7. Lars Van Berkel 28, 8. David Herbreteau 26, 9. Roy Van Heugten 22, 10. Ruben Fernandez 20, 11. Magne Klingsheim 18, 12. Jago Geerts 17, 13. Kay Ebben 16, 14. Jere Haavisto 11, Dovidas Karka 10, 16. Noud van Kraaij 9, 17. Anton Gole 9, 18. Micael Ivanov 6, 19. René De Jong 6, 20 Koen Gouwenberg 5

MX2 DMofMX tussenstand na 2 ronden
1. Brian Bogers 89, 2. Thomas Kjer Olsen 85, 3. Calvin Vlaanderen 84, 4. Freek van der Vlist 51, 6. Jed Beaton 45, 7. Jeremy Seewer 43, 8. David Herbreteau 42, 9. Lars Van Berkel 37, 10. Thomas Covington 36…

Foto’s: Huub Munsters

Uw reacties