X

KEMEA Yamaha Official MX2 Race Report, GP4 Mexico

De laatste overzeese wedstrijd van het eerste deel van het seizoen werd afgelopen weekend gereden in Mexico. De vierde GP van het seizoen vond plaats op het spectaculaire circuit in de buurt van de mooie stad Leon.

Alvin Ostlund reisde niet af naar Mexico. Hij was nog niet fit genoeg na zijn val in Argentinië enkele weken terug.

In de kwalificatiewedstrijd op zaterdag voelden Benoit en Brent zich goed op de omloop, die hier 1800m boven de zeespiegel ligt. Benoit reed de snelste trainingstijd en finishte als 5e in de race. Brent kwam als 8e over de lijn.

In de eerste manche kenden beide KEMEA rijders een goeie start binnen de top 10. Benoit begon aan een ijzersterke wedstrijd en met enkele mooie passeer manoeuvres klom hij op naar de tweede plaats. Brent probeerde aanvankelijk zijn teamgenoot te volgen maar had last van zijn maag. Hij kwam als 8e aan.

Brent had een superstart in de tweede reeks en ging in de beginfase mooi mee met de leiders. Hij werd na enkele ronden gepasseerd door Seewer, maar slaagde erna in de vijfde plaats vast te houden. Hij werd zesde in de eindstand en blijft ook zesde in de tussenstand van het WK.

Benoit kwam slecht weg in de tweede reeks en reed diep in het pak in het begin van de wedstrijd. Tot overmaat van ramp kwam de Fransman ten val en moest hij helemaal als laatste terug van start. Hij gaf echter niet op en kwam nog terug tot de 8e plaats. Hij werd vijfde in de eindstand maar verliest in de tussenstand van het WK enkele punten op de leider. Benoit is nog steeds derde en heeft nu 14 punten achterstand op de leider.


Benoit Paturel:
“ Ik ben diep ontgoocheld in het resultaat. Net zoals in Argentinië is de snelheid aanwezig en moest ik op het podium geëindigd zijn… Maar dat is motocross en ik mag niet panikeren. Het seizoen is nog lang maar ik wil zeker een beter resultaat rijden in Arco.”

Brent Vandoninck: “ Ik moet zeggen dat dit fysiek een zwaar weekend was. Met minder zuurstof in de lucht door de hoogte in combinatie met maagkrampen was het echt lastig. Uiteindelijk ben ik vrij tevreden van het resultaat dit weekend. In de eerste reeks ben ik wat blijven hangen op de achtste plaats. Door de maagpijn verloor ik veel energie en kon ik niet pushen. In de tweede reeks had ik een goeie start en had ik minder pijn. Pas naar het einde toe speelden de krampen weer op maar ik heb doorgebeten om toch nog vijfde te blijven. Ik ben blij dat we terug naar Europa kunnen nu en terug kunnen vallen op de routines die we gewoon zijn.”

Foto : @shotbybavo