X

Lars Van Berkel tweede in ONK Markelo

Vamo Honda’s Lars Van Berkel zette gisteren de puntjes op de i tijdens de vierde ronde van het ONK Motorcross in Markelo. Van Berkel werd er puik tweede in de MX2 klasse. In beide manches werd hij telkens tweede na Nick Kouwenberg.

Als één van de weinige harde banen in Nederland mag Markelo best uitzonderlijk genoemd worden. Voor de internationale rijders bood ‘de Herikerberg’ dan ook de perfecte gelegenheid om zich met elkaar te meten in aanloop naar de eerste Europese MX2 GP (én EMX250) wedstrijd op 15 en 16 april in het Italiaanse Trentino. Markelo was bovendien ook Lars’ eerste wedstrijd onder het toeziend oog van zijn nieuwe trainer Gert Jan-Van Doorn. Ook al afkomstig uit Veghel én Van Doorn heeft met zeven Nederlandse titels en zes GP overwinningen ervaring zat op het hoogste niveau.

Van Berkel vloog er van ’s morgens al flink in tijdens de tijdstraining. Helaas ging hij daarbij zowat meteen onderuit. Met een krom stuur en een erg korte kwalificatiesessie was het alle hens aan dek voor Van Berkel. Gelukkig wist Lars de schade nog te beperken met een derde tijd.

Dankzij een bliksemsnelle reactie in de start van de eerste race schoot de No Fear Energy atleet weg als een pijl uit een boog. Bij het ingaan van de eerste bocht zat Lars iets te wijd waardoor hij net geen kopstart pakte. Al vroeg pakte hij de tweede plaats na leider Roan van de Moosdijk. Net voor half wedstrijd kwam Kouwenberg langszij maar door het uitvallen van van de Moosdijk eindigde Van Berkel alsnog tweede. Aan de finish bedroeg het verschil met Kouwenberg iets meer dan 4 seconden.

In de tweede manche was Van Berkel’s start minder maar de 23-jarige motorcrosser toonde zich nu veel regelmatiger. Vanop de 12de plaats baande de Vamo-Honda rijder zich een weg naar voor. Toen hij de tweede positie innam met nog vijf ronden te gaan, zette Lars een slotoffensief in. Van Berkel dichtte zowaar de kloof van 15 seconden op kopman Nick Kouwenberg. In de slotronde kwam hij tot in z’n wiel maar voor een aanval was er geen tijd meer. Uiteindelijk eindigde hij zo tweede op iets meer dan een seconde.

Volgend weekend staat Lars aan de start van de tweede ronde van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Lars Van Berkel:  “Ik voel me goed en ben dan ook redelijk tevreden over mijn wedstrijd. Naar mijn gevoel had er meer ingezeten in de eerste manche maar ik kreeg wat moeilijk het juiste ritme te pakken. Mijn start in de tweede race was minder goed. Toch kon ik goed doortrekken, zo kreeg ik nog bijna Kouwenberg te pakken. Zeker in de tweede helft van de wedstrijd was ik de snelste man in de wedstrijd. Deze lijn wil ik nu doortrekken!”

ONK MARKELO MX2 REEKS 1
1. Nick Kouwenberg, 2. Lars Van Berkel (Vamo-Honda), 3. Noud Van Kraaij, 4. Nichlas Bjerregaard, 5. Roy Van Heugten, 6. Kay Ebben, 7. Michel Schoenmakers, 7. Noud Van Kraaij, 8. Marcel Conijn, 9. Szymon Staszkiewicz, 10. Hakon Mindreboe

ONK MARKELO MX2 REEKS 2
1. Nick Kouwenberg, 2. Lars Van Berkel (Vamo-Honda), 3. Nichlas Bjerregaard, 4. Roy Van Heugten, 5. Kay Ebben, 6. Michel Schoenmakers, 7. Noud Van Kraaij, 8. Szymon Staszkiewicz, 9. Marcel Conijn, 10. Hakon Mindreboe

ONK MARKELO MX2 EINDSTAND
1. Nick Kouwenberg 100, 2. Lars Van Berkel (Vamo-Honda) 90, 3. Nichlas Bjerregaard 79, 4. Noud Van Kraaij 75, 5. Roy Van Heugten 74, 6. Kay Ebben 71, 7. Michel Schoenmakers 69, 8. Szymon Staszkiewicz 65, 9. Marcel Conijn 65,10. Hakon Mindreboe 62

Foto’s: Bavo Swijgers