X

MCLB: Voorspoedig herstel Yente Dourte

Het was even schrikken toen we vernamen dat onze eigen testrijder en redacteur Yente Dourte (Vandevelde Racing by Dirk Tanghe) gekwetst was geraakt. Tijdens de MCLB wedstrijd in Velzeke kwam Yente ten val vervolgens werd hij in het stof aangereden en brak hierbij zijn heiligbeen. Gelukkig ligt zijn herstel op schema!

“Ik was in de start vrij goed mee, ik denk dat ik 4de lag, tot ik in de tweede bocht onderuit ging. De motor gleed vooraan weg. Het was erg stoffig en daarna had ik de pech dat twee rijders me niet meer konden ontwijken,” legt Dourte uit. In eerste instantie mocht er niet de minste druk uitgeoefend worden op het onderste deel van de wervelkolom. Gewoon zitten, mag dan niet en Yente moest ook op de buik slapen. Om te zitten deed hij een beroep op een kniestoel. Ondertussen mag hij ook al plaatsnemen met een donut.

“Over een zestal weken mag ik weer beginnen met lopen en fietsen. Je voelt zelf wel aan hoe sterk dat been is en wanneer je klaar bent om te crossen, zei de dokter me. Al bij al valt het herstel nog wel mee maar ik wil ook niet overhaast terugkomen. Er is geen enkel kampioenschap waarin ik nog iets kan betekenen in de eindstand. Bovendien komen ook mijn examens eraan,” besluit de student Sport en Bewegen.

Credits: Micheline D. photography