X

VLM Ranst: Opnieuw Kenny Janssens!

Kenny Janssens steekt duidelijk in goede vorm de laatste weken. In Ranst trok de KTM rijder het laken naar zich toe met een vierde plaats in de eerste manche en een zege in de tweede manche! Regerend kampioen Wesley Verheyen (2-3) werd tweede voor Dietger Damiaens (8-2). Meteen het eerste VLM podium voor Damiaens!

VLM spreidde zijn vleugels uit in Ranst op het mooi geprepareerde circuit met een lengte van 1600 meter. Het VDS team onder leiding van Nico Van Der Schraelen had alles weer netjes voor elkaar en ze kunnen dan ook terug kijken op een geslaagd weekend dat ook werd beloond met een goede publieke belangstelling.

Na een zwaar 2016 met de bouw van zijn huis kan Janssens zich opnieuw meer focussen op de sport en dat zal de concurrentie geweten hebben! Toch kreeg hij de eindzege niet zomaar cadeau. Wesley Verheyen was als tweede weg in de eerste race maar stootte al snel door naar de kop. De hele manche leidde Wes de dans maar in de voorlaatste ronde moest hij een gedreven Dieter Vromans, ook al de snelste in de kwalificaties, laten gaan. Knap werk van de Arendonkse MX2 piloot die zo ook eerste algemeen werd! Daarmee liet Dieter nogmaals zien dat hij de evenknie is van die andere MX2 topper Jonathan Banken. Die werd derde voor Kenny Janssens en Wouter Van Massenhoven.

Na de pauze staat de tweede manche op het menu. Kenny Janssens neemt de leiding voor Kevin van Geldorp en Jonathan Banken. Janssens rijdt sterk en wint vlot de tweede manche en mocht zich dan ook meteen eindwinnaar noemen in de MX1 klasse. Dietger Damiaens klimt in stijgende lijn naar de 2de plaats en eindigt op minder dan 3 seconden van Janssens. Wesley Verheyen die de eerste ronde als zevende door komt, blijft niet bij de pakken neer zitten en zet de achtervolging in op zijn voorgangers en na een mooie strijd word Verheyen beloond met de 3de plaats. Kevin van Geldorp moest twee plaatsen prijsgeven maar finishte op een mooie vierde plaats. Banken werd 5de en sprokkelde de meeste punten bij elkaar in de MX2 klasse.

Een speciale  vemelding gaat naar de jonge Griek Emmanouil Kritikos van MX De Buiting. Kritikos vindt blijkbaar stilaan zijn draai op de VLM omlopen. Ranst werd zijn beste race van het seizoen met een fraaie 6de plaats in de tweede reeks.

Volledige resultaten hier

Eerste manche Ranst
1. Dieter Vromans, 2. Wesley Verheyen, 3. Jonathan Banken, 4. Kenny Janssens, 5. Wouter Van Massenhoven, 6. Kevin Van Geldrop, 7. Jens Van Meer, 8. Dietger Damiaens, 9. Steven De Beuckelaer, 10. Kevin Schellens

Tweede manche Ranst
1. Kenny Janssens, 2. Dietger Damiaens, 3. Wesley Verheyen, 4. Kevin Van Geldrop, 5. Jonathan Banken, 6. Emmanouil Kritikos, 7. Steven De Beuckelaer, 8. Jens Van Meer, 9. Wouter Van Massenhoven, 10. Dieter Vromans

Eindstand Inters MX2
1. Jonathan Banken 47, 2. Dieter Vromans 47, 3. Kevin Schellens 38, 4. Bram Schoepen 36, 5. Jelle Verbruggen 31

Eindstand Inters MX1
1. Kenny Janssens 47, 2. Wesley Verheyen 45, 3. Dietger Damiaens 37, 4. Kevin Van Geldrop 36, 5. Wouter Van Massenhoven 33

Foto: Davemx.be