Voorbeschouwing: Erik Willems als nieuwe BK-leider naar RES-circuit

Voorbeschouwing: Erik Willems als nieuwe BK-leider naar RES-circuit
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De race in Axel op Paasmaandag is de laatste van een erg drukke periode voor de BMB-rijders. Na Mons werden de tussenstanden compleet overhoop gegooid waardoor de jonge inter Erik Willems op zijn twee-takt Husqvarna de nieuwe kopman werd in het BK.

Tegenstanders Yentel Martens en Cedric Grobben dienden de race in Mons aan zich voorbij te laten gaan en kunnen zich geen misstappen meer veroorloven want de officiële Husky-rijder Erik Willems scoorde optimaal in Le Bois Brulé. Yentel Martens volgt nog steeds van dichtbij voor youngster Dietger Damiaens die zijn DAM-KTM op de derde plaats parkeerde. Ken De Dijcker, Cedric Grobben en Roy Sillien zijn voorlopig de enigen die nog in de buurt blijven van Willems die aan zijn sterkste seizoen ooit bezig is. De clubrijders bij de inters zijn niet van de minsten want Jeffrey Dewulf, Joey Smet en Jurgen Wybo rijden onder de vlag van organisator Amc Evergem.

Bij de Nationalen MX1 is het spanning troef want Jerome Benonit en Bram Valckx delen de leiding na een bewogen race in Mons. Donny Schmidt, Joshua Feytons, Kevin Van Genechten en Jochem Walckiers zijn de andere kanshebbers die nog in buurt het kopduo konden blijven waardoor we in Axel wellicht een race in de race zullen zien.

In de MX2-klasse probeerde Bryan Engelen in Mons wat punten goed te maken op de buitenlandse tegenstand en slaagde daar dan ook in. Hij wordt dan ook beloond met een vierde plaats achter de nieuwe leider Mark Boot die in Axel wel op zijn thuisomloop rijdt. Mogelijks slaat de Zeeuw maandag een enorme kloof op de tegenstand waar alleen Jago Geerts die nog steeds op een prima tweede plaats staat, bekwaam lijkt om de snelle Nederlander te volgen.

Bij de Nationalen MX2 kende BK-leider Jens Heyndrickx een moeilijk weekend in Henegouwen toen de Yamaha-rijder in de slotmanche tegen een boom knalde. Glenn Bielen was outstanding in Mons en mengt zich weer in het titeldebat. De meeste aandacht gaat in Axel echter naar Michael Bruyninckx die er in zijn eigen achtertuin rijdt.

Bij de Cup MX1 moet de tegenstand in Axel gaan reageren om de kloof naar het trio Maxime Lurkin, Bo Petersen en Ken Creaghs niet te groot laten worden. Anders moeten we de nieuwe kampioen tussen dit trio gaan zoeken. In de MX2-klasse blijft het duo Thomas Delvoy (foto) en Lucas Derijcke bij elkaar in de buurt terwijl Jammy Cornil de beste volger blijft.

De thuisrijders zullen in Axel wellicht keihard proberen toe te slaan met favorieten Emilio Van Nieuwenhuyse (125cc), Joey Verwijs (Senioren), titelverdediger Aswin Vandamme (Experten) en BK-leider Avo Tack (85 cc) die clubgenoot Junior Bal mee in het deelnemersveld krijgt.

De organisatie in Axel is in handen van Amc Evergem onder leiding van Walter Haentjens. Zoals gewoonlijk starten de chronotrainingen pas om 09.00 uur. De RES-omloop is te vinden aan de Lage weg in Axel.

Tekst ingestuurd door: Heikki Declercq

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …