Welke snelle laaglanders doen er mee & wie wordt kampioen in het EK125?!

Welke snelle laaglanders doen er mee & wie wordt kampioen in het EK125?!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op welke namen moet je letten als je dit weekend naar Valkenswaard afzakt vraagt u zich misschien af?!

Uiteraard zou het geweldig zijn moest u hyper patriottisch voor de landgenoten uw stem kapot te roepen en helemaal uit uw dak gaan. Als u dat van plan bent, kan u op de deelnemerslijst zien welke Belgen & Nederlanders er allen deelnemen. De sterkste uit dit lot zijn ongetwijfeld de Nederlanders: Raivo Dankers en Rick Elzinga. Dit duo wordt in eigen land kort gevolgd door het peloton Brian van der Klij, Boyd van der Voorn, Loeka Thonies en Raf Meuwisen. Deze jongens kunnen in Valkenswaard, een zandbaan, zeker sterk voor de dag komen tegen betonbaan specialisten uit de zuiderse landen.

Voor België kijken we vooral uit naar Ian de Sweemer zijn resultaten. Hij kon zich al enkele malen mooi plaatsen in de Dutch Masters of Motocross. Met Ian de Sweemer en Jarni Kooij hebben we twee jongens waarvan we mogen aannemen dat ze snel genoeg moeten zijn voor kwalificatie. Daarnaast hebben we nog Wannes van de Voorde, Emilio van Nieuwenhuyze en Lucas Adam die als de puzzelstukken in elkaar vallen zich kunnen plaatsen bij de beste veertig. De andere als Maxim Sjongers, Storm Steensels, Chiel Vanhaeren en Quentin Delbrassinne moeten het voornamelijk zien als een schitterende ervaring waarvan ze zeker niet slechter worden. Niemand wordt namelijk slechter van de degens te kunnen kruisen met de allerbeste.
Voor de titel is het altijd een beetje koffiedik kijken in deze Europese klassen. Je hebt piloten die zullen vliegen op de ene baan en niet tot scoren zullen komen op de andere. Toch hou je best rekening met de Italiaan Gianluca Facchetti. Hij is samen met de Finse Mikkel Haarup de torenhoge favoriet. Beide zijn echter nog niet thuis. Uit Oostenrijk komt er een sterke lichting met Marcel Staufer op kop. Deze jongeman vecht op z’n 125cc machine mee voor de Oostenrijkse titel in de MX2 klasse. Ook heeft het Belgische team Creymert een leuke outsider voor de titel met Noor Kevin Horgmo.

Uit dezelfde richting, en eveneens een interessante piloot om volgen is de tweevoudige EMX150 kampioen, is de Finse JTech Suzuki piloot Emil Weckman. Nu we toch bezig zijn met name dropping: Andrea Zanotti uit San Marino en uit het buurland Italië Paolo Lugana. Let ook op Brian Moreau van Bud Kawasaki en zijn landgenoten Matheo Miot en Maxime Charlier. Maar deze laatste dan vooral op de harde banen.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties