X

ADAC: Seewer uitmuntend, sterke prestaties Getteman en Grobben

Op iets meer dan 5 uur van Hasselt werd in Mölln, de derde manche van het ADAC MX Masters kampioenschap verreden. Heel wat Belgen maakte de verre trip, met welk resultaat? Dat leest u uiteraard hier.

In Mölln stond Jeremy Seewer aan de start. De Zwitser die meedingt naar de Wereldtitel in de MX2 klasse overklaste z’n tegenstand. In beide manches was hij sneller dan z’n Australische teamgenoot Hunter Lawrence, die zich steeds meer en meer thuis begint te voelen op de Suzuki en de Europese banen. Henri Jacobi finishte in de eerste manche als derde, in de tweede manche was deze eer weggelegd voor Dennis Ullrich. In de totale eventuitslag was het echter Henri Jacobi die aan het langste eind trok en dit doordat hij naast z’n derde plaats ook een vierde stek scoorde. Dennis Ullrich finisht in de daguitslag op de vierde stek met een, zoals reeds vermeld derde plaats en een mindere zevende positie.

En wat met de Belgen? Ze speelde helaas niet mee voor de overwinning. Jens Getteman deed het niet slecht met z’n vijfde plaats. Die verdiende hij door een zesde en een vijfde plaats te scoren in de reeksen. Ook Cedric Grobben kan terugkijken op een sterk weekend. De jongeman eindigde in z’n wedstrijden op een elfde en negende plaats! Dit was meteen goed voor een achtste plaats algemeen.

Jeremy Delincé kende op zijn beurt een teleurstellend weekend met slechts drie punten, dat leverde hem een vierentwintigste plaats op in de algemene stand daarmee scoorde hij evenveel punten als Cyril Genot die zesentwintigste eindigde in de algemene stand. Nathan Renkens volgende één positie lager met twee punten.

Voor Nolan Cordens werd de lange trip van tien uur niet beloond met punten. Hij eindigde in de reeksen teleurstellend op een vierendertigste en dertigste positie.

Reeks 1
1. Jeremy Seewer
2. Hunter Lawrence
3. Henry Jacobi
4. Brian Hsu
5. Jaromir Romancik
6. Jens Getteman
7. Dennis Ullrich
8. Dominique Thury
9. Sulivan Jaulin
10. Filip Neugebauer
Reeks 2
1. Jeremy Seewer
2. Hunter Lawrence
3. Dennis Ullrich
4. Henry Jacobi
5. Jens Getteman
6. Christian Brockel
7. Bence Szvoboda
8. Mike Stender
9. Cedric Grobben
10. Lukas Neurauter
Uitslag ADAC MX Masters Mölln
1. Seewer, Jeremy – 50 Ptn
2. Lawrence, Hunter – 44 Ptn
3. Jacobi, Henry – 38 Ptn
4. Ullrich, Dennis – 34 Ptn
5. Getteman, Jens – 31 Ptn
6. Hsu, Brian – 23 Ptn
7. Brockel, Christian – 22 Ptn
8. Grobben, Cedric – 22 Ptn
9. Neugebauer, Filip – 21 Ptn
10. Stender, Mike – 19 Ptn
Klassement ADAC MX Masters
1. Ullrich, Dennis – 128 Ptn
2. Getteman, Jens – 104 Ptn
3. Lawrence, Hunter – 88 Ptn
4. Hsu, Brian – 80 Ptn
5. Jacobi, Henri – 79 Ptn
6. Brockel, Christian – 71 Ptn
7. Grobben, Cedric – 65 Ptn
8. Szvoboda, Bence – 52 Ptn
9. Romancik, Jaromir – 51 Ptn
10. Seewer, Jeremy – 50 Ptn

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: ADAC MX Masters