X

GESPOT: Jurgen Wybo op een 250, klaar voor Ernée!

Dit weekend wordt de MXGP in Letland gereden maar Jurgen Wybo kijkt al uit naar de MXGP in Ernée waar hij van start zal gaan bij de EMX250. De druk bezette reeks zal er in Ernée de ‘daddy cool’ van de MCLB bijkrijgen. Hij zal uitkomen voor het GJV Racing team met een Husqvarna waarvoor ook Jorne Tytgat en Wietse Brackman reeds uitkwamen in Valkenswaard.

Vandaag ging Jurgen voor de eerste keer in lange tijd nog eens op de 250 testen en het was alsof hij nog nooit met iets anders heeft gereden.

Ik voelde mezelf meteen goed op de 250 maar we moeten wel nog wat sleutelen aan de juiste ‘gearing’. Het is leuk om het na al die tijd nog eens opnieuw mee te maken. Als je de kans krijgt om op zo’n mooi parcours te rijden moet je die met twee armen omarmen en ervan genieten!

Jurgen is nederig over zijn verwachtingen, het is moeilijk om te voorspellen hoe snel hij is in vergelijking met de tegenstand die toch wel allemaal een stuk jonger zijn.

Ik probeer eerst om mij te plaatsen wat al extreem moeilijk gaat worden, voor de rest zien we wel.

We vroegen Jurgen waarom GJV Racing hem heeft gekozen en hier had hij het volgende op te vertellen.

GJ heeft mij vroeger nog gesponsord en bij deze wou hij me graag nog eens vanonder het stof halen. Was het niet van hem dan dacht ik er eigenlijk niet aan, alles begon eigenlijk met een ludieke Facebookbericht en zo is de bal aan het rollen geraakt.

Tot slot wil Jurgen Gertjan Vorstenbosch, Leon Sagaert en Husqvarna België bedanken voor de kans die ze hem geven.