X

Jaap Corneth (24MX Honda) buiten strijd

Tijdens de ADAC MX Masters wedstrijd in het Duitse Jauer is Jaap Corneth (21) op zaterdag ongelukkig ten val gekomen. Hierbij brak de 24MX Honda rijder de middelvinger van zijn linkerhand.  Het zal naar verwachting zes weken duren vooraleer Jaap opnieuw mag rijden.

Door de afwezigheid van Corneth in Letland en de volgende GP’s is het team nu op zoek naar een vervanger. Voor de voormalige Nederlandse 125cc kampioen komt de val erg ongelegen. Jaap keerde namelijk net terug uit blessure na een crash in Qatar tijdens de eerste MXGP wedstrijd van het seizoen.

Jaap Corneth: “Tijdens de tijdstraining in Jauer brak de motor achteraan uit, daarna raakte ik hem kwijt. Ik voelde meteen dat er iets aan mijn hand scheelde, dat gevoel werd later bevestigd. Nu zit mijn linkerhand nog in het gips tot aan de elleboog maar volgende week krijg ik een kleiner gips en gelukkig kan ik dan wel opnieuw fietsen zodat ik toch fysiek kan blijven trainen. Omdat ik ook helemaal geen wedstrijdritme heb wanneer ik over een zes weken weer op de motor mag, wil ik eerst goed opbouwen vooraleer ik weer aan de start kom in het WK.”

We wensen Jaap in ieder geval een spoedig herstel toe!

Foto’s: CDS, shotbyBavo