X

KEMEA Yamaha Official MX2 Race Report, GP9 Ernéé, Frankrijk

De Franse GP staat elk jaar garant voor een mooie omloop en een fantastische sfeer in het publiek. De Franse fans vieren het GP-weekend uitbundig en schreeuwen hun nationale rijders naar een hoger niveau. En dat deden ze dit weekend ook met Benoit in Ernéé. Paturel was met een derde plaats en een historische reekszege slechts een zucht verwijderd van zijn eerste GP-overwinning, maar verlaat Ernée toch met een super gevoel.

Op zaterdag lieten de KEMEA rijders hun potentieel zien tijdens de kwalificatie. Ze finishten maarliefst alledrie binnen de top 6, wat een uitzonderlijke prestatie is. Ondanks een kleine crash kwam Benoit als tweede over de streep. Brent volgde op de vierde plaats en Alvin sloot de top 6 af.

Op zondag positioneerde Benoit zich voor de start aan de binnenkant van de eerste bocht en dat bleek een goeie zet te zijn. Na een goeie start kwam Paturel al snel van de zesde naar de derde plaats terug. Hij finishte uiteindelijk in het zog van de leiders. Ook Alvin en Brent waren aanvankelijk in de top 10 te vinden. Brent moest echter halfweg opgeven met technische problemen. Ook Alvin moest in de slotfase met motor problemen naar de kant toen hij op de elfde plaats reed.

In de slotreeks zorgde Paturel voor een kleine aardbeving in en rond Ernéé door als snelste uit de startblokken te komen. Met zijn eerste holeshot putte de Fransman onmiddellijk vertrouwen en vond hij een goed ritme. Ondanks de constante druk van Jonass reed Paturel van start tot finish aan de leiding en won hij de wedstrijd. Hij kreeg na afloop een staande ovatie van de duizenden fans. In de eindstand mocht hij als tweede op het podium en was hij slechts twee punten verwijderd van de overwinning. Benoit blijft vijfde in de WK stand maar komt wel dichterbij de anderen.
Alvin was in een gevecht voor de tiende plaats verwikkeld toen hij in aanraking kwam met een andere rijder en enkele plaatsen verloor. Hij kwam uiteindelijk als vijftiende aan en werd 19e in de eindstand. Ook Brent had andermaal pech toen hij na enkele ronden zonder koppeling viel en de race niet beëindigde.


Benoit Paturel:
“ Ik ben zo blij met de reekszege! In de eerste reeks kwam ik al snel op de derde plaats maar ik miste een tikkeltje extra om de leiders aan te vallen. De tweede reeks was echt fenomenaal. Eerst de hole shot en dan de ganse wedstrijd op kop met de duizenden fans die mij aanmoedigden. Dit toont aan dat het harde werk uiteindelijk beloond wordt en ik wil graag mijn trainer, mekanieker en iedereen die achter mij staat bedanken! Ik wil graag deze zege opdragen aan mijn moeder.”


Alvin Ostlund:
“ Zaterdag ging het erg goed en ik was blij met de zesde plaats. Ik ging goed rond en voelde me comfortabel. Het was zeer spijtig dat ik de eerste manche met technische problemen moest verlaten… Ook in de tweede reeks had ik geen geluk toen ik ten val kwam met een achterligger. Ik ben blij met mijn rijden maar de resultaten komen er niet. Het gevoel is echter goed en daarmee kijk ik al uit naar de volgende wedstrijd in Rusland.”

Brent Vandoninck: “ Het geluk staat dezer dagen niet aan mijn zijde zo te zien… Met een dubbele DNF is dit opnieuw een weekend om heel snel te vergeten. Ik voelde mij echter wel goed op de omloop… Zaterdag ging het echt vlot. In de eerste reeks waren er de motorproblemen. In de tweede reeks was ik na een mindere start terug in de top 10 toen ik zonder koppeling viel. Rijden zonder koppeling op deze omloop is echter heel moeilijk… Blijven hard werken is de boodschap en ik hoop met het zelfde gevoel als zaterdag in Rusland te kunnen rijden.”

Foto’s @shotbybavo