X

PR: Micha-Boy De Waal kijkt terug op Ernée

Weinig motorcross Grote Prijzen kunnen zich meten met de geschiedenis en drama van Ernée in Frankrijk. De Franse GP is traditioneel dan ook één van de hoogtepunten van het FIM Motorcross Wereldkampioenschap. Hoewel Vamo-Honda team erg uitkeek naar Ernée werd de wedstrijd een frustrerende ervaring voor zowel Micha-Boy De Waal als Micael Ivanov.

Na een behoorlijke tijdstraining zette Ivanov een 22ste tijd op de klok. In de kwalificatiewedstrijd op zaterdagnamiddag eindigde hij 23ste. De Waal had het moeilijk om zijn draai te vinden en kwam in de kwalificatierace -ongewoon voor hem- niet verder dan de 29ste plaats.

Op zondagochtend ging de coureur uit Veen met een beter gevoel rond. De No Fear Energy rijder werd immers 21ste in de warmup. Jammer genoeg kon De Waal die snelheid niet vertalen in resultaten in de manches. Micha had een redelijke start in de eerste reeks maar een schuiver net voor de pitlane op het einde van de eerste ronde veroordeelde hem tot de laatste plek. Door keurige rondjes van 1.57” wist De Waal nog op te klimmen naar de 27ste plaats maar zijn inspanningen bleken tevergeefs want een losgekomen transponder en schade aan zijn radiator gooiden roet in het eten. Uiteindelijk moest Micha de wedstrijd dan ook staken.

Micha-Boy De Waal zal de komende weken weer op de No Fear Jumbo BT Motorsport Honda uitkomen in eigen land!

Ondanks een goede start bracht ook de tweede manche voor Micha-Boy De Waal niet het verhoopte resultaat. Toen Julien Lieber niet voor hem in de fout ging probeerde hij de Belg te ontwijken maar werd daardoor zelf langs achter aangereden. Doordat het uit elkaar halen van de motoren zoveel tijd in beslag nam, kon De Waal pas helemaal achteraan de wedstrijd hervatten. Toen hij er vervolgens een tweede keer hard af ging, was de motor dermate beschadigd dat verder rijden niet meer mogelijk was. Teammaat Ivanov reed in de eerste race 22ste en bleef lang in strijd om WK punten. Helaas gaf zijn motor een tiental minuten voor het einde de geest. Micael startte meer dan behoorlijk in de tweede manche maar crashte vroeg in de wedstrijd. Daarna kon hij nog terugkeren naar de 21ste plek maar een tweede val trok een streep door zijn kansen. Met een pijnlijke knie keerde Micael Ivanov terug naar de paddock.

 

Ook voor Ivanov werd Ernée een wedstrijd om snel te vergeten!

Micael Ivanov zal in het Russische Orlyonok de enige Vamo-Honda rijder zijn die deelneemt aan de 10de ronde van het MX2 WK.

Micha-Boy De Waal: “Veel valt er niet te zeggen want dit was een zeer teleurstellend weekend. Op zaterdag vond ik absoluut mijn ritme niet, ik reed dan ook ver onder mijn niveau en voelde me nooit lekker op de baan. Het is zuur om het weekend af te sluiten met twee DNF’s, zeker omdat dit mij nog nooit is overkomen! Ik rijd niet mee in Rusland wat iets meer tijd geeft om de volgende ronde in Ottobiano voor te bereiden. Ik heb nog nooit in Ottobiano gereden, maar normaal gesproken zou dat een baan moeten zijn die me wel ligt.”

Micael Ivanov: “Jammer genoeg hebben we dit weekend geen punten gescoord. Ik denk dat we allemaal op meer hadden gehoopt. Naarmate het weekend vorderde, voelde ik me namelijk beter en beter. Bovendien had ik zeker de snelheid om te vechten voor punten. Ik weet dat de snelheid er is dat wil ik graag omzetten in resultaten in Rusland tijdens de volgende GP.”

Foto’s: shotbyBavo