X

U Arena catapulteert SX Paris naar de toekomst!

Na drie edities in Lille keert Supercross Paris terug naar de Franse hoofdstad. Hoewel er nog geen namen bekend zijn voor deze editie is de eerste superster al wel bekend: het stadion zelf. De U Arena in het moderne La Defense is nog niet helemaal af maar de Supercross wordt er wel één van de eerste shows!

Wie in de jaren ’80 of ’90 naar de Supercross in Bercy is geweest, herinnert zich zeker nog de sfeer en de glamour die er rond het futuristische stadion hing. De drijvende krachten achter de SX van Bercy Xavier Adouard en Eric Peronnard zijn vastberaden om die unieke ambiance terug te brengen.

Adouard en Peronnard zijn natuurlijk niet de eerste de besten. Bercy was destijds dé pionier om (motor)sport en show te verpakken op een manier die nog niemand had gezien. Lasers, muziek, knappe cheerleaders, gekke costuums, vliegtuigen die werden neergelaten uit het plafond, Freestyle motorcross… Bercy moest je gewoon meegemaakt hebben! Peronnard heeft supercrosswedstrijden geproduceerd over de hele wereld en verbaasde de Amerikanen met zijn US Open in Las Vegas. Wij hebben zo’n voorgevoel dat deze Supercross Paris op 18 en 19 november ook héél erg speciaal wordt.

– Supercross in één van de belangrijkste hoofdsteden ter wereld
– Toprijders in SX en FMX
– Capaciteit van 24.000 toeschouwers
– Uitstekende zichtbaarheid met steile tribunes waardoor je dichter bij de actie zit… Net zoals in Bercy dus!
– Ultramodern stadion met alle comfort
– Adembenemende projecties
– Perfect te bereiken met openbaar vervoer

Je kan een indoormotorcross geven of je kan een show opvoeren. De U Arena wordt de thuisbasis van de Racing 92 rugbyclub maar het stadion zelf werd opgevat als een multifunctionele sport-en showtempel. Als dat vertrouwd in de oren klinkt, is dat geen toeval want ook Bercy had dezelfde roeping! Enkele weken voor de ‘Paris Supercross’ mogen de Rolling Stones trouwens het allereerste concert geven. Enfin, de eerste drie concerten want de Stones zouden de Stones niet zijn als ze het niet groots zouden aanpakken.

Niet elke stadioneigenaar staat er – wat begrijpelijk is- voor te springen om een supercross te verwelkomen. De uitstekende reputatie van de Supercross Paris en de persoonlijke contacten met het management van de U Arena maken dit wel mogelijk. Toevallig is de stadiondirecteur namelijk dezelfde waarmee de Supercross lang samenwerkte in Bercy! En dat een supercross laat zien dat werkelijk élk evenement mogelijk is in zijn stadion viel bij  U Arena eigenaar Jacky Lorenzetti niet in dovemansoren. Daar zij ook wij super blij mee. Voor velen onder ons zal een Amerikaanse SX een verre en een dure droom blijven… De Paris Supercross vindt daarentegen plaats op amper anderhalf uur met de Thalys vanuit Brussel, of iets meer dan 3 uur vanuit Amsterdam.

Foto: Ilcomunicatore