X

VLM: Verheyen zegeviert in Olmen!

Wesley Verheyen was in een tropisch Olmen gisteren de grote winnaar voor Wouter Van Massenhoven en man in vorm Jens Van Meer. Bij de MX2 rijders was de overwinning voor Dieter Vromans voor Jonathan Banken en Kristof Scheyen.

Trainingssnelste in Olmen was Dietger Damiaans. Er waren ook enkele afwezigen in Olmen. Kenny Janssens ging zich voorbereiden voor de volgende BK proef in de zandbak van Lommel waar VMCF hun tenten hadden opgeslagen, ook afwezig in Olmen was Cedric Grobben. Hij liep op training een hand/polsblessure op en zal daardoor enkele maanden out zijn. Jelle Grade stond na een 7 tal weken out te zijn weer aan de start.

Wesley Verheyen stak de eindzege op zak dankzij een eerste en derde plaats.

Bij het vallen van het starthek draaide Jelle Grade het eerst de bocht in gevolgd door de jarige Steve Seronval die al vlug de leiding overnam van Grade. Bij de eerste doortocht zat Wesley Verheyen al aan het wiel gekluisterd van Seronval en ook Jens Van Meer draaide goed mee door.

In de tweede ronde neemt Verheyen het commando over van Seronval die ook de opdringerige Van Meer voorbij moet laten gaan. Verheyen maakt meters en bouwt meteen een voorsprong op maar halverwege de wedstrijd sluipt Van Meer weer dichter naar het achterwiel van Verheyen. Ondertussen zien we ook een sterk rijdende Wouter Van Massenhoven en Dietger Damiaens de top vijf vervolledigen. Beiden passeren ze Jonathan Banken. Damiaans komt in 3de positie te zitten met Van Massenhoven op de vierde plaats. Terwijl Verheyen op de reekszege afstevent komt in de slotfase Damiaans nog ten val en word naar de 12de plaats verwezen. Van Meer komt als tweede onder de zwart wit geblokte vlag. Van Massenhoven werd derde.

Dieter Vromans klopte (nipt) Jonathan Banken in de MX2.

De tweede manche werd verreden onder zware omstandigheden. Een loodzwaar circuit en 31 graden op de thermometer. Er werd dan ook 2 minuten van de tijd afgedaan. Wesley Verheyen maakte zich van bij het begin uit de voeten, Van Meer bemande de tweede plaats voor van Kevin van Geldorp, Jonathan  Banken en Dietger Damiaens en Wouter Van Massenhoven. Verheyen bouwde een mooie voorsprong op , Damiaans ging achter Van Meer aan en éénmaal hij deze te pakken had ging hij op jacht naar Verheyen. Ook Van Massenhoven had het duidelijk naar zijn zin op het loodzware circuit. Een drietal ronden kon Verheyen Damiaans afhouden maar moest dan toch zijn meerdere erkennen in Damiaans die vlotjes de tweede manche op zijn naam wist te schrijven. Van Meer leek wat last te hebben van de warmte en moest in de slotfase Van Massenhoven nog laten passeren maar ook Verheyen werd nog verrast door de sterk rijdende Van Massenhoven die op de tweede plaats eindigde voor Verheyen, Van Meer en Dieter Vromans die een pracht van een inhaalrace liet optekenen, ronde na ronde wist hij zich naar voor de knokken met een mooie 5de plaats als beloning.

Volgende week staat er opnieuw geen wedstrijd op de kalender voor VLM.

VLM Olmen Race 1
1. Wesley Verheyen, 2. Jens Van Meer, 3. Wouter Van Massenhoven, 4. Jonathan Banken, 5. Greg Smets, 6. Dieter Vromans, 7. Kevin Van Geldrop, 8. Rene Rannikko, 9. Dave Van Dun, 10. Jelle Grade

VLM Olmen Race 2
1. Dietger Damiaens, 2. Wouter Van Massenhoven, 3. Wesley Veheyen, 4. Jens Van Meer, 5. Dieter Vromans, 6. Rene Rannikko, 7. Greg Smets, 8. Jonathan Banken, 9. Kristof Salaets, 10. Jordi Van Mieghem

Eindstand Inters MX1
1. Wesley Verheyen 45 pts, 2. Wouter Van Massenhoven 42, 3. Jens Van Meer 40, 4. Dietger Damiaens 36, 5. Greg Smets 33, 6. Rene Rannikko 31, 7. Kevin Van Geldrop 29, 8. Jeremy Renkens 24, 9. Jelle Grade 23, 10. Gunther Truyens 19

Eindstand Inters MX2
1. Dieter Vromans 47, 2. Jonathan Banken 47, 3. Kristof Scheynen 38, 4. Jordi Van Mieghem 34, 5. Jens Hendrickx 31

Tekst en foto’s: Carine Discart