X

Arnaud Tonus: “Snelheid is goed, nu nog wat geluk!”

Na terugkomst uit Rusland genoot het Wilvo Yamaha MXGP team van de korte pauze in de wedstrijdkalender alvorens er afgelopen week af werd gereisd naar de MXGP van Lombardije. Een wedstrijd, welke werd verreden voor duizenden gepassioneerde fans op de compleet nieuwe accommodatie van Ottobiano.

De fans gaven Shaun Simpson na zijn blessure een warm welkom bij zijn rentree. Helaas was de rentree van zeer korte duur. Bij een botsing in de eerste bocht van de kwalificatie heat liep “24” een gebroken arm en een elleboogblessure op. Hier is hij op zondag al aan geopereerd door Dr. Claes in het Belgische Herentals.

Hierdoor was Arnaud Tonus opnieuw de enige rijder die de teamkleuren van het Wilvo Yamaha MXGP team verdedigde in de manches op zondag. In de enorme hitte op zondag pakte Tonus in de eerste manche een goede start maar door een klein foutje viel hij buiten de top tien. Tonus weerde zich kranig en op wilskracht wist hij in de eerste manche nog als negende te finishen.

De tweede manche begon turbulent nadat Tonus betrokken raakte bij een valpartij waardoor hij veel werk voor de boeg had om alsnog een goed resultaat te behalen. Meteen in de eerste ronde wist hij op ongekende wijze meer dan tien plaatsen goed te maken. En daar waar veel rijders moeite hadden om het tempo vast te houden ging “4” onvermoeibaar door het zware diepe zand, wat hem als beloning een achtste plaats opleverde. Ook betekende dit de achtste plaats in de Grand Prix waardoor hij inloopt op de rijders die voor hem staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

De volgende wedstrijd voor het Wilvo Yamaha MXGP team is de twaalfde ronde van het wereldkampioenschap, welke aankomend weekend wordt verreden in het Portugese Agueda.

Commentaar Arnaud Tonus: “Ik voelde me vandaag best goed. Het was een flinke slijtageslag door het weer en doordat ik in beide manches viel. Toch kwam ik sterk terug en weet dat mijn snelheid goed is. Over het resultaat ben ik nog niet tevreden, maar zoals ik al zei was mijn snelheid goed. Nu nog wat meer geluk.”

Foto’s: Yamaha Racing