Blake Baggett wint nu ook in High Point

Nadat vorig weekend Blake Baggett zijn allereerste 450MX zege pakte in Thunder Valley. Was de Rocky Mountain ATV/MC-KTM-WPS Team rijder nu ook de sterkste rijder in de vierde ronde van het AMA Lucas Oil Motocross Championship in High Point. Baggett had genoeg aan een reekszege en een tweede plaats om zijn tweede overall zege te pakken en zo ook meteen de nieuwe leider te worden in de tussenstand van de 450MX klasse.

Na Blake Baggett kwamen ook Jason Anderson (5-3) en Broc Tickle (4-4) mee op het podium te staan in High Point. Voor de twee titelkandidaten Tomac-Musquin was de passage op het High Point Raceway circuit niet zo een groot succes. De Monster Energy Kawasaki rijder Eli Tomac kwam in de eerste reeks niet verder dan een 12é plaats, maar pakte wel de zege in de tweede reeks. Voor Red Bull KTM rijder Marvin Musquin begon het weekend al met twijfels omdat de Fransman afgelopen week zich blesseerde aan de knie (gescheurde meniscus) en in de race niet verder kwam dan een 16é en 6é plaats in de reeksen.

In de 250MX klasse ging de zege naar de Geico Honda rijder Jeremy Martin (#6) die met een tweede plaats en een reekszege zijn eerste overwinning van het seizoen pakte. De tweede plaats was voor de Rockstar Energy Husqvarna rijder Zach Osborne die de openingsreeks won en tweede werd in de herneming. Aaron Plessinger pakte tweemaal een derde plaats en werd dus mooi derde in deze vierde ronde van het kampioenschap. De Fransman Dylan Ferrandis werd tweemaal vierde en dat deed hem net naast het podium belanden. In de tussenstand blijft Zach Osborne de leidersplaats in handen houden voor de gebroeders Jeremy Martin en Alex Martin.