X

IMBA: Zege Italiaan Vitaliani, podium Glenn Bielen!

De IMBA-rijders van de MX2-klasse waren toe aan hun tweede proef voor het EK. Het was deze maal de beurt aan het Belgische  Koningshooikt waar het mythische ‘Fort’ voor een erg boeiend wedstrijverloop zorgde. De Nederlander Joshua Vanderlinden trok als heersende leider naar het Fort maar zou het podium in de Belgische GP niet bereiken na een val in de slotreeks. De totaal onverwachte winnaar werd de Italiaan Riccardo Vitaliani die vooral in de slotreeks zwaar uithaalde.

De Engelse rijders hadden nochtans een goede eerste manche neergezet want met Ray Rowson (foto) en Josh Waterman hadden wij de eerste tweede plaatsen opgeëist nadat Joshua Vanderlinden als leider was onderuit geschoven. Ook Vitaliani had weten te profiteren van de IMBA-leider om zo derde te worden voor Jacky Tausch en Joshua Vanderlinden. Axel Nijs werd de beste Belg op de zevende plaats maar zou door ziekte de rest van de dag niet meer in actie komen.

In de tweede reeks tekende Ray Rowson voor een ware demonstratie want de Engelsman ging van kop tot staart aan de leiding. De strijd om de tweede plaats ging de volledige manche tussen de thuisrijdende Glenn Bielen en Joshua Vanderlinden. De jonge Belg moest pas in de voorlaatste ronde het hoofd buigen voor de Nederlandse leider maar werd wel knap derde. Vitaliani pakte nog maar eens een ereplaats als vierde voor Kristo van Vaerenbergh, Bradley Cox en de Duitse rijder Pit Rickert.

Glenn Bielen werd de beste Belg in Koningshooikt en mocht mee op het podium.

Tijdens de slotreeks hadden de Britten dan weer de beste start maar de Italiaanse stylist Riccardo Vitaliani reed alles en iedereen in de vernieling. De Engelsen Cox, Waterman, Rawson en Tranter dienden intussen tot het uiterste te gaan om de jonge Belgen Bielen en Delroeux voor te blijven. Joshua Van Der Linden was daar oorspronkelijk ook bij maar de Yamaha-rijder maakte een pijnlijke slipper. Vooraan kende Vitaliani geen problemen meer en won voor Glenn Bielen en Jack Cox. Bradley Tranter werd mooi vierde voor Killigan Delroeux die nog Josh waterman had teruggezet.

Een schitterende zege dus voor de Italiaan Riccardo Vitaliani die het haalde voor Ray Rawson en Glenn bielen die het thuispubliek volledig op zijn hand kreeg. Joshua Vanderlinden werd vierde en blijft zo leider in de tussenstand.

Results

Eerste reeks

  1. Ray Rowson (GB)
  2. Josh Waterman (GB)
  3. Riccardo Vitaliani (IT)
  4. Jacky Tausch (NL)
  5. Joshua Vanderlinden (NL)
  6. Pit Rickert (DUI)
  7. Axel Nijs (B)
  8. Erik De Bruyn (NL)
  9. Jack Cox (GB)
  10. Kristof Van Vaerenbergh (B)

Tweede reeks

  1. Ray Rowson (GB)
  2. Joshua Van Der Linden (NL)
  3. Glenn Bielen (B)
  4. Riccardo Vitaliani (IT)
  5. Kristof Van Vaerenbergh (B)
  6. Jack Cox (GB)
  7. Pit Rickert (DUI)
  8. Killigan Delroeux (B)
  9. Bradley Tranter (GB)
  10. Rico Lommers (NL)

Derde reeks

  1. Riccardi Vitaliani (IT)
  2. Glenn Bielen (B)
  3. Jack Cox (GB)
  4. Bradley Tranter (GB)
  5. Killigan Delroeux (B)
  6. Josh Waterman (GB)
  7. Pit Rickert (DUI)
  8. Erik De Bruyn (NL)
  9. Rico Lommers (NL)
  10. Jacky Tausch (NL)

Eindstand

  1. Riccardo Vitaliani
  2. Ray Rowson
  3. Glenn Bielen
  4. Joshua Vanderlinden
  5. Jack Cox

    Foto: Scorch Images / Rene MXPics
    Tekst: Heikki Declercq