X

Nieuwe mijlpaal voor Bas Vaessen!

Zelf mikte MX2 rookie Bas Vaessen (Suzuki World MX2) op een uitschieter in Lommel of Assen. Die kwam er echter al dit weekend in de sauna van Ottobiano. Dankzij een 7de en 4de plaats eindigde Bas als vijfde algemeen en eerste Nederlander. In de finale afrekening strandde de nummer drie van de EMX250 in 2016 op zes punten van het podium!

“Ik begon het weekend wat traag. Gelukkig kon ik op zondag voor de ommekeer zorgen. In de eerste manche had ik een redelijke start, daarna kon ik constante ronden afwerken en ik kon goed mijn snelheid behouden. Daardoor kon ik ook regelmatig iemand inhalen. Ik voelde me goed, ik had alles onder controle en ik eindigde als zevende. In de tweede race had ik opnieuw een heel goede start. Al vroeg kon ik rijders passeren waardoor ik vierde werd. Daarna probeerde ik om Thomas Covington voor me zo goed mogelijk te volgen. Ook zijn snelheid kon ik voor een hele tijd aan. Alleen tegen het eind aan nam ik wat gas terug zodat ik zeker zonder problemen de manche kon afmaken. Doseren moest wel in die hitte! Zowel de vierde plaats in de reeks als de vijfde plek en in de eindstand zijn mijn beste GP prestaties tot nu toe. Daar ben ik blij mee,” aldus Vaessen.

Ook teammanager Stefan Everts was opgetogen over de prestaties van de #98 RM-Z250. “Naast het mooie resultaat van Seewer was het ook voor Bas een geweldig weekend. Zeker in de tweede manche. Hij reed agressief in beide races en behield goed zijn positie in héél lastige omstandigheden. Ik ben blij voor hem dat hij gedaan heeft gekregen. Deze prestaties zouden hem vertrouwen moeten geven voor de volgende GP’s.”

Foto’s: Ray Archer