X

Steven Lenoir verongelukt in Cassel

Wij samen, met de hele motorcross gemeenschap hadden gehoopt op beter nieuws na de akelige val van Steven Lenoir vanmorgen tijdens de 34ste Motorcross van Cassel. Jammer genoeg is het ergste ondertussen gebeurd, Steven is bezweken aan zijn verwondingen. De 25-jarige Fransman had een mooi palmares waarop ondermeer een EMX250 titel en een Britse MX2 titel prijkten.

Getuigen van de noodlottige crash zagen hoe Steven de controle over zijn motor verloor op een sprong. Daarop werd hij over de motor geslingerd en kwam hard neer. De ongelukkige rijder werd door de hulpdiensten nog lang ter plaatse verzorgd waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Lille. Daar zou hij niet lang na aankomst zijn overleden. Nadat bekend raakte dat Steven was bezweken aan zijn verwondingen werd besloten om de wedstrijd af te gelasten.

Steven Lenoir poseert met zijn EMX2 titel in 2010.

Doordat Lenoir ook voor heel wat buitenlandse teams reed, waaronder Vamo Racing Team en 24MX Honda, leerde veel mensen in België hem persoonlijk kennen en appreciëren. Steven was een harde werker, een vechter en een bescheiden sportman die op veel respect kon rekenen binnen de paddock. In 2010 pakte hij trouwens de Europese titel in de MX2 met Vamo Racing. Uiteindelijk bouwde hij een professionele carrière uit in Groot-Brittannië waar hij succesvol was in de MX2 en nadien meteen indruk maakte in de MX1. Vorig jaar werkte hij als 450 debutant enkele geslaagde MXGP wildcard optredens af met 24MX Honda.

De hele MXMag redactie wenst hierbij haar oprechte steun uit de drukken aan zijn familie, vrienden en al wie hem dierbaar was.