X

Voorbeschouwing VLM Genk!

Komend weekend trekt de VLM karavaan naar de Horensbergdam in Genk waar AMC Genk in staat voor de organisatie. De Horensbergdam is door vrijwel alle rijders goed tot zéér goed gekend als trainingsomloop wat er in ieder geval voor zorgt dat iedereen weet wat te verwachten!

 

Om het verschil te maken in Genk komt het dus misschien wel aan op de vorm van de dag! De voorbije weken stak Dietger Damiaens nadrukkelijk de neus aan het venster. Dietger haalde het vorige week nipt, dankzij een betere tweede manche, van Jens Van Meer. Maar in mei stond Damiaens ook al eens op het hoogste schavot op de Horensbergdam in de VMCF.
Ook steevast voorin te vinden de voorbije weken zijn Wouter Van Massenhoven, Kenny Janssens en zeker niet te vergeten: de regerende kampioen en winnaar in Olmen Wesley Verheyen.

Eind vorig jaar zorgde Greg Smets in Genk nog voor de verrassing. Hij won er toen zijn eerst zege bij de VLM Inters! Wie in Genk zeker ok zijn maannetje zou kunnen staan, is Steve Seronval. Seronval pakte tijdens het VMCF pinksterweekend in Moresnet nog een klinkende overwinning maar het lijkt wel of ‘Rocket’ aan een echt pechjaar is. Momenteel sukkelt hij met een virus in het bloed en het is dan ook lang niet duidelijk of de Racing Center KTM rijder er zondag zal bij zijn.

Voor de zijspanrijders staat er een BK op het programma in Genk net zoals voor de Nationalen Open, Juniors Open en Recreanten. De  wedstrijden beginnen ‘s zondags om 10u. Op zaterdag is er het volledige jeugdprogramma

GPS adres: Damstraat 5 – 3600 Genk.

Foto: Brent MX Pics