X

Fotoshoot: Sara Leyssens

Dames die een sport beoefenen worden niet vaak in verband gebracht met glitter en glamour. Helemaal niet als deze sport dan ook nog eens motocross is. Tijd om daar eens een einde aan te maken, en te tonen welke mooie dames er onder die laag modder schuil gaan. Juist daarom hebben wij samen met niemand minder dan Sara Leyssens een toffe fotoshoot gedaan, en kwamen terug met deze leuke fotogalerij!

Cross je al lang?
Sara Leyssens:
 “Ik cross al sinds mijn elfde dus in augustus ben ik officieel 9 jaar bezig.”

Hoe ben je eigenlijk begonnen met motocross?
Leyssens:
“Op mijn drie jaar heb ik van mijn ouders een klein motortje gekregen. Maar ik pakte toen eigenlijk al meteen een schrik waardoor ik toen zelfs helemaal niet wou crossen! Ik ben toen maar begonnen met paardrijden, waarna ik op mijn elfde nog een jaartje ben gaan voetballen. Ik wilde eigenlijk toen al graag beginnen met crossen, maar ik durfde dat toen niet te vragen aan mijn ouders. Mijn papa had namelijk altijd gezegd dat zijn kinderen niet mochten crossen. Ik ging er dus altijd vanuit dat het antwoord dus toch nee zou zijn. Toen papa zelf herbegon met  crossen zag ik ook mijn kans om alsnog zelf te beginnen!”

Wat zou je als motocrossser nog allemaal willen bereiken?
Leyssens:
“Ik zou heel graag eens kampioen willen worden bij de dames. Moest ik daarnaast ook ooit eens de kans krijgen om eens aan een GP te kunnen deelnemen zou dat heel fijn zijn. Ook gewoon omdat eens te kunnen mee maken,  niet om dat ik daar echt iets in wil bereiken.”

Is er ook iemand waar je zelf naar op kijkt als atlete ?
Leyssens:
“Naar wie ik altijd enorm heb opgekeken is Ashley Fiolek. Ik vind het echt enorm knap dat zij ondanks dat ze doof is zoveel heeft weten te bereiken, terwijl niemand dat in haar zag. Zij is het bewijs dat je ondanks alles toch veel kan bereiken in het leven door er gewoon hard voor te werken en te geloven in jezelf.”

Wat zou je doen als je niet zou crossen?
Leyssens: “Ik denk dat ik dan zou gaan kickboksen of BMX’en. In ieder geval een sport met veel adrenaline, anders hou ik dat niet vol. Typische meisjes-sporten zijn daarom ook niet echt mijn ding.”

Zijn er dingen die je hebt moeten opofferen omwille van je sport?
Leyssens: “Ik ben nooit veel op stap geweest, want dat zegt mij eigenlijk ook niet zo heel veel. Ik vind ook niet dat ik  iets heb moeten ‘opofferen’, want ik doet dit ook gewoon heel graag. Dus echt over ‘opofferen’ kan ik niet spreken.”

Wat doe je graag als je een weekend niet naar de cross moet?
Leyssens: “Dan ga ik meestal iets met Dietger doen, eens een weekendje weg ofzo. Niet dat het er al veel van gekomen is, maar het gebeurt al eens. (lacht)”

Ben je naast de cross veel met je uiterlijk en kleding bezig?
Leyssens: “Om eerlijk te zijn, maak ik mij door de week -omdat ik dan ook moet werken- niet speciaal op.  Zaterdag rij ik dan zelf cross dus dan komt het er ook niet echt van. Zondag is dan eigenlijk mijn enige vrije dag. Dan wil Dietger (Damiaens) ook wel dat ik er iet of wat deftig uitzie dus dan probeer ik mij dan wel een beetje op te maken. (lacht).”

Hoe zou je je eigen kleding stijl omschrijven?
Leyssens: “Zelf zou ik eerder zeggen apart, want ik draag eigenlijk wel veel verschillende dingen. Dan draag ik echt iets vrouwelijk. Daarna kan ik evengoed in Dietger zijn kleren rondlopen! Het verschilt echt van dag tot dag bij mij.”

Tot slot, wat doe je het liefst crossen of gaan shoppen met vriendinnen?
Leyssens: “Zonder twijfel crossen! Ik ga ook wel eens graag winkelen met vriendinnen, maar als ik echt moet kiezen dan kies ik toch voor de cross.”

 















 

Foto’s en tekst: Dieter Jans