X

Husqvarna verlengt contract met Covington & Olsen!

Husqvarna Motorcycles verlengt de contracten van zowel Thomas Kjer-Olsen en Thomas Covington. Dankzij deze nieuwe afspraken blijft Thomas Kjer-Olsen nog tot minstens 2020 (nog eens 3 jaar) bij het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-team, terwijl Covington tot eind 2018 bij de formatie van Jacky Martens en Kay Hennekens blijft. 

De 20-jarige seizoensrevelatie Kjer-Olsen staat momenteel derde in de MX2. Met twee reeksoverwinningen op de Husqvarna FC 250-machine, is het hoogtepunt van het seizoen tot nu toe de eindzege van de Deen in de MXGP van Letland. Thomas Kjer-Olsen gaat in seizoen 2018 dan ook voluit voor de titel in het MX2 wereldkampioenschap, en ook in 2019 en 2020 blijft TKO dus Husqvarna fabrieksrijder.

Jacky Martens (link) brengt geweldig nieuws uit Lommel: TKO blijft zeker bij het Belgische team tot eind 2020!

Thomas Covington, momenteel zesde in het WK MX2, zal nog tot eind 2018 met voor Rockstar Energy Husqvarna Factory racen. In de MXGP van Mexico pakte de Amerikaan de eindzege in de MX2.  Zowel in Ottobiano als in Agueda stond hij op het podium. Ook Covington mikt volgend jaar op de wereldtitel.

Thomas Kjer-Olsen: “Ik ben heel blij dat ik mijn carrière kan verder zetten met het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing team. Ik heb erg hard gewerkt en de resultaten die we dit jaar hebben bereikt geven ons een goede positie voor de toekomst. Doordat ik nog drie jaar met zo’n goed georganiseerd en professioneel team kan verder gaan, geloof ik er sterk in dat ik mijn prestaties op een nog hoger niveau kan brengen. Ik zal dan ook mijn best blijven doen om dit seizoen nog meer reekszeges en GP overwinning te behalen. En dan is het plan om in 2018 nog sterker voor de dag te komen. Stap voor stap wil ik mijn snelheid verbeteren terwijl ik zo regelmatig mogelijk blijf. Ons doel voor het huidige seizoen is het MX2 eindpodium is. Ik denk dat ik in 2018 een sterke kandidaat voor de titel zou kunnen zijn.”

Thomas Covington: “Ik ben erg enthousiast om nog een jaar bij het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 team en Jacky Martens te blijven. Alles is goed voor ons geregeld en ook de sfeer in het team is uitstekend. Ik denk dat ik samen met Thomas (Kjer Olsen) volgend seizoen een zeer sterk team zal vormen. We hebben onlangs enkele grote verbeteringen qua setup van de FC 250 gedaan maar we blijven aan de kleine details verder werken. Ons harde werk begint nu zijn vruchten af te werpen maar we willen die stijgende lijn natuurlijk doortrekken. Als we op deze weg verder gaan en regelmatig blijven, dan zitten er de komende wedstrijden nog meer reekszeges in.”

 

Een geslaagde combinatie: Jacky Martens en Thomas Covington.

Jacky Martens – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team Manager: “We zijn erg blij dat we met deze twee jonge en getalenteerde coureurs kunnen verder gaan. Kjer-Olsen is ongetwijfeld één van de grootste verrassingen van dit seizoen. Als regerend Europees kampioen heeft het hem geen tijd gekost om zijn snelheid in de MX2 GP’s te tonen! Hij is indrukwekkend snel sinds de eerste GP dit seizoen en we geloven dat hij nog marge heeft om sterker te worden. Dit is ons tweede jaar samen met Thomas Covington, die ook telkens weer laat zien dat hij een echte professional is. Met deze twee rijders onder de tent voor 2018 geloven we er echt in dat we volgende seizoen voor de MX2-titel kunnen vechten. “

Diego Clement – Hoofd van Husqvarna Motorsports: “We zijn verheugd om de contracten van zowel Kjer-Olsen als Covington te verlengen. Ondanks hun relatief jonge leeftijd hebben ze allebei al laten zien tot wat ze in staat zijn. Daarom zijn blij dat ze verder gaan met het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing team. Kjer-Olsen heeft met zijn prestaties in zijn GP rookie seizoen al grote indruk gemaakt. Door die combinatie van rauwe snelheid, regelmaat en een zeer professionele houding geloven wij dat hij een zeer mooie toekomst voor zich heeft. Sinds we vorig jaar met Covington zijn begonnen,  hebben we gezien tot wat hij in staat is. We kijken ernaar uit hem verder te ondersteunen in zijn titelambities.”

Foto’s: shotbyBavo