X

Jeffrey Herlings op zoek naar goede starts

Na de Tsjechische GP schoof Jeffrey Herlings (Red Bull-KTM) door van de vierde naar de derde plaats in de WK stand. Daarmee zet de Brabander zijn opmars weliswaar verder maar er had zeker méér in gezeten. Opnieuw deden beroerde starts Jeffrey de das om. 

In Loket kwam Herlings ondanks de weinige inhaalmogelijkheden telkens goed terug en dat leverde mooie duels op. Herlings: “Die slechte starts kostten me de overwinning want ik zat twee keer buiten de top-10. Na de regen was het erg moeilijk om in te halen. Starts hebben me al een aantal keer zuur opgebroken dit jaar. Eigenlijk weet ik ik niet zo goed wat we nog kunnen doen want we hebben één van de beste motoren. In die starts moet ik gewoon beter worden! Hopelijk lukt het in Lommel wel. Maar daar is de start wel wat minder belangrijk. In Loket was ik opnieuw heel erg regelmatig en ik sta nu derde in het kampioenschap niet ver van de tweede. Alleen is het nu al even geleden dat ik nog heb gewonnen.”

Na de prestigestrijd in Ottobiano, waarin hij het onderspit moest delven tegen tony Cairoli, kijkt ‘the Bullit’ er naar uit om zich in Lommel te revancheren. Zijn Lommel nog wel! Ook met Assen op 10 september heeft Herlings nog een GP die met rood omcirkeld staat op de kalender. Dat belooft vuurwerk in Lommel want ook ene Tony Cairoli voelt zich kiplekker in Lommel…

Foto: Ray Archer