X

Kemea Yamaha rijders kijken terug op Loket

De GP van Loket leidt traditioneel het laatste deel van het WK seizoen in. Voor de rijders was de zomerbreak een laatste mogelijkheid om te rusten en zich klaar te stomen voor de laatste wedstrijden die de komende 2 maanden worden verreden. Alvin kwam alvast niet ongeschonden uit de break. Hij kwam op training deze week hard ten val en bezeerde hierbij zijn elleboog. De wonde werd toegenaaid en de Zweed probeerde zaterdag te rijden, maar de wonde ging terug open en het was te pijnlijk om zondag de wedstrijden te rijden. Alvin zal zich nu focussen om er terug bij te zijn in Lommel. 
In de eerste trainingen liet Benoit alvast zien dat hij zich goed voelt op deze omloop en was constant vooraan te vinden. Ook in de kwalificatiewedstrijd mengde hij zich vooraan en kwam hij als vierde over de streep, wat hem een goeie keuze van starthekken opleverde voor de wedstrijden zondag. Brent was aanvankelijk goed gestart en volgde in het wiel van Paturel toen hij plots af te rekenen kreeg met elektronische problemen en naar de kant moest.

Een hevige regenbui op zondagmorgen zorgde voor veel water op de omloop voor de eerste reeks, wat het parcours verraderlijk maakte. Paturel kwam goed uit de start en reed al snel rond op de vijfde plaats. Hij zette druk op de rijders voor hem maar net toen hij erin slaagde een plaats op te schuiven ging hij even in de fout en viel terug naar de zevende plaats. Hij finishte uiteindelijk als zesde. Brent kwam in de eerste ronde als 19e over de finishlijn maar door de vele modder werd zijn zicht belemmerd en moest hij de pits in voor een nieuwe bril. Eens terug van start gegaan was hij te ver achter en besloot hij de strijd te staken.

In de tweede reeks kwam de blauwe machine met nummer 6 opnieuw goed uit de start en reed hij al snel op de 4e plaats waar hij verwikkeld zat in de strijd voor de tweede plaats met meerdere rijders. In de negende ronde kwam Jeremy Seewer net voor Benoit ten val. Paturel kon hem niet ontwijken en ging ook tegen de vlakte, waardoor hij twee plaatsen verloor. Hij gaf niet op en met enkele creatieve lijnen en mooie passeeracties kwam hij mooi terug naar de derde plaats. Hij gaf alles tot het einde maar strandde in het wiel van de tweede positie. In de eindstand grijpt Benoit andermaal net naast het podium en werd hij met 1 puntje verschil vierde. In de tussenstand van het WK blijft hij vierde maar nadert hij nu tot op 5 punten van de derde plaats.
Na een val met een andere rijder in de start was Brent al onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. Hij passeerde het eerste checkpoint als 32e en probeerde nog zoveel mogelijk punten uit de brand te slepen. Hij kwam terug naar de 16e plaats en werd 19e in de eindstand. In de tussenstand van het WK blijft Vandoninck op de negende plaats.
Het ganse KEMEA team kijkt al uit naar de volgende GP in Lommel. Deze thuiswedstrijd voor het team is altijd speciaal en we hopen jullie er allen te zien!
Benoit Paturel: “Frustratie is momenteel het enige wat mij bijblijft van dit weekend. Om opnieuw het podium met 1 puntje te missen is hard maar spijtig genoeg kan je er niks meer aan veranderen. Het enige wat ik kan doen is vooruit kijken en hard blijven werken om mijn doel te behalen.”
Brent Vandoninck: “Het was een teleurstellend weekend… Andermaal… Op zaterdag kreeg ik af te rekenen met motorproblemen en begon het weekend zo al niet te best. In de eerste manche op zondag kreeg ik in de eerste ronde als het ware een emmer water over mij heen door een rijder naast mij en moest mijn bril afdoen. Zonder bril in Loket is moeilijk dus ik stopte om een nieuwe. Even later moest ik opnieuw de pits in voor nieuwe handschoenen en tegen dan was ik zo ver achter dat punten buiten bereik waren dat ik gestopt ben. In de tweede reeks kwam ik samen met Olsen ten val in de eerste ronde. Ik keerde nog terug naar de 16e plaats maar het rijden ging echt niet goed en na een tijdje kreeg ik ook opnieuw last van mijn pols. Zeker geen goed gevoel dus. Vandaag ben ik opnieuw langs geweest bij de dokter en hebben we gezien dat er een ontsteking op zit die voor de pijn zorgt. Ik heb een spuit gekregen en normaal moet de pols tegen Lommel in orde zijn. Ik kijk er naar uit om daar nog eens een goed resultaat te rijden en het vertrouwen op te krikken, want de voorbije wedstrijden waren verre van goed…”
Alvin Ostlund: “Na de crash vorige week op training wist ik dat het pijnlijk zou worden in Loket. Ik wou echter toch proberen maar de elleboog deed te veel pijn. De wonde op zich viel nog mee maar de elleboog zelf was heel pijnlijk en het ging niet om te rijden. Onderzoek wees geen breuken of zo aan dus ik ga de volgende dagen nog wat rusten om mij dan voor te bereiden op Lommel.”
Foto’s: shotbyBavo