Marvin Musquin domineert Millville AMA National

Marvin Musquin heeft in Millville de achtste ronde van de Lucas Oil Pro Motocross Championship op zijn naam gezet. De Red Bull KTM rijder pakte de zege in de beide reeksen wat meteen zijn tweede overall zege van het seizoen was. Voor de Fransman die wat sukkelt met een kniekwetsuur is deze zege zeker een opsteker richting de overige vier wedstrijden in het kampioenschap . Dean Wilson heeft wel degelijk de smaak terug te pakken van op het podium te staan want na de vorige race in Southwick waar hij derde werd, stond de Rockstar Energy Husqvarna rijder nu als nummer twee op het podium. De leider in de tussenstand Eli Tomac (2-5) die als nummer drie eindigde en naaste achtervolger Blake Baggett (6-2) kende een mixed race op het circuit van Spring Creek.

In de tussenstand blijft Eli Tomac de leidersplaats wel in handen houden met een 20-tal punten voorsprong op Blake Baggett en loopt zelfs één schamel puntje uit. Door deze zege maakt derde man in de tussen stand Marvin Musquin een 12-tal punten goed op de koploper, maar toch blijft de kloof met nog vier wedstrijden te gaan een 60 tal punten.

In de 250 Class ging de zege voor de tweede keer dit seizoen naar de Monster Energy/Pro Circuit Kawasaki rijder Joey Savargy (1-2). De tweede plaats ging naar Troy Lee Designs/Red Bull KTM rijder Alex Martin (2-4) die toch een tweetal punten van zijn achterstand op leider Osborne kon afsnoepen. Voor Zach Osborne zelf eindigde de eerste reeks bijna dramatisch toen hij problemen kreeg met kapotte radiator, maar toch kon Osborne met een verhitte motor een mooie achtste plaats over de streep trekken. In de tweede reeks was hij dan weer oud-standing en pakte dan ook de zege en de derde plaats in het dagklassement. De Fransman Dylan Ferrandis zat met een zevende en achtste plaats tweemaal in de top tien.