PORTFOLIO: Huub Munsters’ Zwarte Cross warmup!

PORTFOLIO: Huub Munsters’ Zwarte Cross warmup!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Onze eigen Huub Munsters is een vaste klant op de Zwarte Cross. Net voor de historische eerste Dutch Masters of Motocross editie in Lichtenvoorde dook de bekende Nederlandse fotograaf bij wijze van ‘opwarmronde’ in zijn  Zwarte Cross archief. Speciaal voor jullie voorzag Huub zijn selectie bovendien van eigenzinnige commentaar. Genieten!

50 cc, omdat ze dit jaar niet rijden terwijl juist hun alle ooeeh’s en aaaah’s veroorzaakten bij het publiek!

Omdat bij de Zwarte Cross echt niets te gek is en er meer blote lichaamsdelen te zien zijn dan in de Playboy.

 

Roan vd Moosdijk en Nick Horsten in 2013. Even ontspannen na de manches, voor jong en oud is er genoeg te doen!

Josh Hansen tijdens de tijdtraining op vrijdagavond wat een aparte belichting gaf. Onder het toeziend oog van een handjevol publiek. Heel anders dan op zondag!

Toen Josh Hansen in 2011 naar de Zwarte Cross kwam, was dat een heuse sensatie! Iedereen had het erover, maar op de baan had hij nog teveel last van de avond ervoor zo leek het.

 

 

De Loco Arena was niet het snelste, maar wel het gezelligste deel van de baan. Sommigen stopten zelfs om even een bierdouche in ontvangst te nemen!

Austin Politelli (hier) en Jason Thomas (hieronder) maakten op woensdagmiddag direct na aankomst op Schiphol hun eerste meters op de Beursfoon-Suzuki. Op een nat geregend Utrecht werd de vering en afstelling van de motor in orde gemaakt. Leuk detail: Via google werd de rekensom van inches naar cm’s gemaakt voor de vering.

Net effe wat anders dan Anaheim 1, niet waar Jason Thomas?

Steve Ramon, hij blijft toch een baas hé!

 

 

Het kan niet gek genoeg op de Zwarte Cross. Een hele optocht van carnavaleske wagens met een knipoog naar alles wat met cross, seks en alcohol te maken heeft.

 

Pak een oude brommer, spuit hem in een opvallende kleur of doe een gek pak aan zodat al je vrienden je herkennen als je voorbij de mensenmassa scheurt… En meedoen is belangrijker dan winnen!

Niet alleen de crossers kwamen in optocht langs. Zelfs deze ganzen maakte s’ochtends hun opwachting over het festivalterrein.

 

Waar het bij een normale wedstrijd qua aankleding nogal eens te kort schiet is dit op de Zwarte Cross nooit het geval. Al vraag ik me wel af of de combinatie met een wedstrijd van dit caliber past. Op iedere springschans een bord met bijvoorbeeld ”de Jeffrey Helling” of ”gas r’bie” zitten de GP mannen niet op te wachten lijkt me?

Tekst en foto’s: Huub Munsters

 

Uw reacties