X

VLM Genk: Janssens verdedigt leidersplaats!

Na het wegvallen van de wedstrijd in Pulderbos sloegen AMC vriendenclubs de handen in elkaar met MC de Vrijheid en AMC Genk. Zo wordt komend weekend de negende ronde van het VLM Inters Open kampioenschap beslecht in Genk. Kenny Janssens trekt naar de de Horensbergdam met 36 punten voorsprong op Jens Van Meer. In de MX2 heeft Jonathan Banken een erg comfortabele voorsprong van 53 punten op Dieter Vromans.

Dietger Damiaens die de vorige VLM wedstrijd in Genk domineerde zal niét van de partij zijn. Doordat Damiaens in Kester-Gooik aan de slag gaat, ligt de strijd natuurlijk helemaal open. Behalve naar Kenny Janssens en Jens Van Meer wordt het ook uitkijken naar de terugkeer van Steve Seronval. Seronval, die momenteel 3de staat op 55 punten van Janssens, kampte de voorbije maanden met klierkoorts. Hopelijk is hij zondag voldoende herstelt! Met Wouter Van Massenhoven, Kristof Salaets en Jonas Salaets (derde in Genk in juni) zijn er echter nog meer dan genoeg kanshebbers. Bovendien zouden jongens als Greg Smets of Roel Geurts ook zomaar even voor een verrassing kunnen zorgen! De volledige tussenstand bij de Inters MX1 zie je hier, de stand in alle andere VLM reeksen kan je hier nalezen.



Behalve voor de Inters zijn er ook kampioenschapspunten te behalen voor de Nieuwelingen MX2, Nieuwelingen MX1-MX3 A, Nieuwelingen Open B en Juniors Open. Met name bij de Nieuwelingen MX2 is de strijd spannender dan ooit met Jeroen Stessen op 330 punten, Jimmy Rombouts op 309 en Robby Mariën op 309 punten!