X

VLM Paal: zege Jens Van Meer, straffe Dieter Vromans

Na enkele pechweekends stuitte Jens Van Meer vorig weekend in Retie op een beresterke Kristof Salaets. Vandaag was het wèl raak voor de CKP Racing piloot. Van Meer (1-2) greep de eindzege voor Wouter Van Massenhoven (3-1) en Kenny Janssens (2-3).

Door de regen van afgelopen nacht lag het ‘s morgens een beetje vettig maar verder konden de rijders rekenen op uitstekende omstandigheden. Tijdens de tijdstraining zorgde Dieter Vromans voor de verrassing door met zijn kwartliter tweetakt de snelste tijd neer te zetten. Zoals vaker dit seizoen waren de onderlinge verschillen piepklein. Van de tweede (Jonas Salaets) tot en met Wouter Van Massenhoven kwalificeerden vijf rijders binnen de seconde!

Ook Wouter Van Massenhoven was in Paal goed op dreef!

Hoewel Van Meer geen al te beste start had, lag hij na twee ronden al tweede achter Kenny Janssens. Het zou nog eens twee ronden duren vooraleer hij doorstootte naar de leiding. Jens won de reeks dan ook voor Janssens, Van Massenhoven en Salaets. Hoewel hij slecht weg was schudde Dieter Vromans een straffe inhaalrace uit de mouw van zijn Betemo-shirt. Van de 17de plaats kwam hij terug tot plaats vijf.

Ook Betemo-boegbeeld Wouter Van Massenhoven had het naar zijn zin op het Marnicq Bervoets circuit. Wouter reed in de tweede manche namelijk vlot naar de zege! Deze keer was Van Meer tweede voor Kenny Janssens. In de MX1 eindstand gaat David Fouguenne (8-5) als vierde, Greg Smets (7-6) vooraf.

Dat het leven geen ponykamp is, wist Dieter Vromans al langer. Toch blijft het voor ons een vreemde vaststelling dat een 250 tweetakt rijder -nota bene vierde in de tweede manche- de ziel uit zijn lijf rijdt om daarna nergens vermeld te worden in de eindstand.  Licenties en andere administratieve overwegingen buiten beschouwing gelaten reed Dieter gewoon goed maar zo weet je dus meteen waarom zijn naam hieronder in cursief staat.

Alle resultaten van Paal vind je hier

Inters MX1 Race 1
1. Jens Van Meer, 2. Kenny Janssens, 3. Wouter Van Massenhoven, 4. Jonas Salaets, 5. Dieter Vromans, 6. Thomas Vermijl, 7. Greg Smets, 8. David Foguenne, 9. Jasper van der Mieren, 10. Enzo Aerden

Inters MX1 Race 2
1. Wouter Van Massenhoven, 2. Jens Van Meer, 3. Kenny Janssens, 4. Dieter Vromans, 5. David Foguenne, 6. Greg Smets, 7. Steven De Beuckelaer, 8. Jasper van der Mieren, 9. Kenzo Buys, 10. Dave Van Dun

Inters MX1 Eindstand
1. Jens Van Meer 47 ptn, 2.Wouter Van Massenhoven 45, 3. Kenny  Janssens 42, 4. David Foguenne 33, 5. Greg Smets 32, 6. Jasper van der Mieren 28, 7. Dave Van Dun 24, 8. Gunther Truyens 24, 9. Kenzo Buys 20,  10. Sven Wouters 18

Inters MX2 Eindstand
1. Thomas Vermijl, 2. Enzo Aerden 42, 3. Kristof Scheynen 40, 4. Bart Janssens, 5. Jelle Verbruggen 20

Foto’s: BrentMXPics