VMCF Genk: Dubbelslag voor Roel Geurts!

VMCF Genk: Dubbelslag voor Roel Geurts!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het Lucky-team mag tevreden terugkijken op hun organisatie in Genk die een erg druk weekend meemaakte. NA de topaffiche op zaterdag met de Oldtimers, mochten de VMCF-piloten hun ding doen op zondag. Roel Geurts is duidelijk weer helemaal terug van weggeweest want de Limburgse Kawasaki-rijder hield de zege binnen de provincie. In de MX2 reed Jens Carlier naar een knappe zege.

Van bij de eerste meters was Roel Geurts vooraan te vinden maar hij werd wel van nabij gevolgd door een select gezelschap onder aanvoering van de heroptredende Stijn Verstrepen, Frederic Weigert en Stef Bastaens. Ook John Cuppen en Jonas Salaets waren bij de pinken zodat het publiek op een schitterende strijd werd getrakteerd. Toch bleek Roel Geurts telkens nog sneller want hij kon tot tien seconden uitlopen op de achtervolgers waar enkele heroptredende rijders het begrijpelijkerwijze moeilijk kregen met het tempo. Zo dienden Bastaens en Verstrepen gas te minderen waardoor Jonas Salaets en John Cuppen naar voren kwamen. Toch werden zij ook niet tweede want in de laatste minuten vloog plots Glenn Bielen alles en iedereen voorbij. De 15-jarige knaap had een Honda 450 cc ter beschikking gekregen van Frederic Weigert na de diefstal van zijn eigen motor en reed daarmee zomaar de kloof naar Geurts helemaal dicht. Wiel in wiel vlogen ze dan ook over de omloop en het werd uiteindelijk Roel Geurts die met drie tiende van seconde de zege pakte voor Glenn Bielen. Jonas Salaets werd mooi derde voor John Cuppen en Stijn Verstrepen. Jens Carlier pakte de MX2-zege door als twaalfde over de finish te komen.

In de slotreeks was Roel Geurts opnieuw meteen naar de leiding gestormd. Deze maal waren Stijn Verstrepen en Jonas Salaets de beste volgers terwijl Stef Bastaens een zware klap maakte in de eerste ronde. Tegen Geurts viel er niets te beginnen in de slotreeks want ook Glenn Bielen kon na een slipper de aansluiting met de koplopers niet maken. Stijn verstrepen moest ook nu in de zware hitte het tempo laten zakken en zijn plaats werd overgenomen door John Cuppen. De meervoudige IMBA-kampioen rekende daarbij af met Jonas Salaets die wel mooi derde werd voor Natale Gordano die nog net Stijn Verstrepen had weten voorbij te komen. De beste MX2-rijder werd deze maal Killigan Delroeux die wel de eindzege moest laten aan Jens Carlier. In de A-klasse stond Roel Geurts te glunderen met zijn dubbele zege voor John Cuppen en Jonas Salaets die ook de weg naar het podium heeft teruggevonden. In de B-klasse was er niets te beginnen tegen Glenn Bielen.

Volgende VMCF-afspraak na de vakantie op 23 juli in Werchter waar ook de motocycletten aan de start komen.

Inters open Race 1
1. Roel geurts, 2. Glenn Bielen, 3. Jonas Salaets, 4. John Cuppen, 5.  Stijn Verstrepen, 6. Goradno Natale, 7. Frederic Weigert, 8. Bram Valckx, 9. Stef Baestaens, 10. Mathias Plessers, 11. Jerome Benonit, 12. Jens Carlier, 13. Junior Slegers, 14. Jeremy Joris, 15. Jelle Smeesters

Inters open Race 2
1. Roel Geurts, 2. John Cuppen, 3. Jonas Salaets, 4. Gordano Natale, 5. Stijn Verstrepen, 6. Glenn Bielen, 7. Frederic Weigert, 8. Mathias Plessers, 9. Jérôme Benonit, 10. Bram Valckx, 11. Joshua Feytons, 12. Killigan Delroeux, 13. Jelle Smeesters, 14. Jens Carlier , 15. Stef Bastaens

Eindstand Inters MX1
1. Geurts 60, 2. Cuppen 52, 3. Salaets 52, 4. Natale 44, 5. Verstrepen, 6. Weigert 40, 7. Plessers, 8. Valckx 36, 9. Benonit 34, 10. Baestaens 32

Eindstand Inters MX2
1. Jens Carlier 57, 2. Killigan Delroeux 55, 3. Tim Wirtz 46, 4. Jeremy Joris 32, 5. Thallon Caspermans 28

Eindstand Inters B
1. Glenn Bielen, Donny Vankerkhove, 3. Kenny Brouir

Tekst: Heikki Declercq
Foto:
Rolly

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …