X

Voorbeschouwing VLM Retie

Komend weekend strijkt VLM neer in Retie. De motorcross op de Duinberg, georganiseerd door MX Hanenberg, mag je gerust als een echte klassieker op de VLM kalender bestempelen! In Retie staat ook de 8ste ronde van het Inters open Kampioenschap op het programma. ’s Zaterdags is er het gebruikelijke JMS programma en rijgelegenheid voor de EOT* mannen!

De erg regelmatige Kenny Janssens trekt als leider naar Retie. Kenny stond in het kampioenschap al drie keer op het podium en won in Tildonk, Haacht. Als geen ander weet de Keerbergenaar dat het een kwestie is om heel het seizoen goed te zijn. En natuurlijk werd Janssens in 2015 al eens met ruime voorsprong VLM kampioen. Steve Seronval volgt op 33 punten. Als hij gezond en fit was, stond Seronval er wél degelijk. De meervoudige MCLB kampioen heeft dit seizoen echter  nog nooit op zijn beste niveau gereden. Het wordt dan ook afwachten hoe Rocket hersteld is van zijn klierkoorts.

Onderschat de ervaren rotten niet! Kristof Salaets staat op slechts 40 punten van de top-3.

Helaas niet van de partij is de razendsnelle Dietger Damiaens. Wanneer Dietger aan de start verscheen, eindigde hij zelden buiten de eerste drie! De DAM Racing piloot won ook overtuigend de laatste wedstrijd in Tessenderlo. Dit weekend komt Damiaens echter uit in de finale van de Dutch Masterers of Motocros op de Zwarte Cross! Met Jens Van Meer en Wouter Van Massenhoven (introfoto) telt de top-5 nog twee ambitieuze rijders die zeker terrein willen goed maken. Om nog niet de spreken van outsiders zoals Kristof Salaets, Steven De Beuckelaer of Greg Smets. Uiteraard mogen we ook in de andere reeksen spannende wedstrijden en gemotiveerde piloten verwachten.

De tussenstanden in de Inters MX1 en Inters MX2 zie je hieronder.

In de MX2 won Jordi van Mieghem zowel in Lommel als Tessenderlo Trekt hij de lijn door in Retie?

Bovendien is Retie ook een leuk weerzien met Jurgen Van Nooten, jarenlang één van de beste amateurpiloten van ons land. Retie bereik je het best via de afrit 25 van de E34 Antwerpen-Eindhoven.

*EOT= Eddy Oldtimer Trophy


Foto’s: Brent MX Pics, Dieter Jans