BK Orp-le-Grand: sensationele Tim Louis!

BK Orp-le-Grand: sensationele Tim Louis!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op papier was Micha-Boy De Waal gisteren veruit de snelste MX2 Inter in Orp. Die favorietenrol maakte de Vamo-Honda rijder door mechanische pech slechts ten dele waar. Na een uitvaller schreef De Waal knap de tweede manche op zijn naam. Alle aandacht ging echter naar de 19-jarige Tim Louis. De Husqvarna Anquety Motor Sport pakte verrassend de eindoverwinning dankzij een zege en een tweede plaats.

Helemaal uit de lucht gevallen komt dit succes dan weer niet. Louis won in Orp al bij de Beloften in 2014, vorig jaar won hij er bij de Nationalen MX2. Meteen zijn eerste zege bij de Inters MX2! “Het circuit van Orp ligt me perfect,” legt Louis uit. “Vanaf ‘s morgens voelde ik me goed en het is ook een geweldige omloop. In de tijdstraining werd ik vierde. Eigenlijk was ik ook wel naar de Orp-le-Grand gekomen met het idee dat ik wel eens voor mijn eerste podium in het BK zou kunnen rijden. Zo winnen was dan weer heel onverwacht. Ik volg hogere studies en ik heb overmorgen examens. Daardoor kan ik me ook niet helemaal toeleggen op de motorcross, zoals bij sommige van mijn concurrenten het geval is. Het maakt me nog meer fier op deze overwinning.”

De regelmatige Oriol Casas Cervera mocht mee op het podium als tweede 3/3), Jérôme Biets (5/4) werd derde. Hoewel hij meer dan 3,3 seconden sneller was in de tijdstraining kon Micha-Boy De Waal alleen in de tweede manche zijn stempel drukken op het gebeuren. In de eerste manche moest hij al na anderhalve ronde aan de kant door een probleem met zijn motorblok. In de tweede manche reed Micha van een vierde plaats in de start snel naar twee. Daarna gleed hij onderuit en viel terug naar de achtste plaats. Op die manier kreeg het publiek wel een fraaie remonte. In geen tijd stormde De Waal naar voor en twee ronden voor het einde was ook Tim Luis er aan voor de moeite. “Ik heb me wel geamuseerd vandaag,” zei De Waal. “Een heel apart baantje hier, je kan het nergens mee vergelijken maar wel leuk om hier te rijden.”

Resultaten MX2

1 Tim LOUIS 25+22; 2 Oriol CASAS CERVERA 20+20; 3 Jerome BIETS 16+18; 4 Mark BOOT 18+13; 5 Jens HENDRICKX 14+15; 6 Micha-Boy DE WAAL 0+25; 7 José Antonio APARICIO SANCHEZ 9+16; 8 Dante NIJS 11+14; 9 Rémi FRAIKIN 15+10; 10 Omar BALOGLU 22+2; 11 Ian DE SWEEMER 12+11; 12 Dylan MAYNÉ 13+7; 13 Yann MEULEMEESTER 7+12; 14 Benjamin DONEUX 10+9; 15 Ludovic BRAL 5+8;…

Uw reacties