X

Fotoshoot: Shaney Truyts

Onlangs deed fotograaf Dieter Jans een leuke fotoshoot met niemand minder dan Shaney Truyts, en verruilde ze voor één keer haar helm en crosskleren voor een mooi stralend wit kleedje.  Benieuwd naar het resultaat? Bekijk en geniet dan nu van deze leuke fotoreeks.  

 

Hoe ben je eigenlijk begonnen met motocross?
Shaney Truyts: “Ik ben destijds met dankzij mijn vader begonnen met motocross. Hij had eens een motor gekocht voor mijn stiefbroer, en op een gegeven moment vroeg hij of ik dat ook eens wou proberen. Zo is het toen eigenlijk allemaal  begonnen.”

Is er ook iemand waar je zelf naar op kijkt als atlete?
Shaney: “Ik kijk  enorm op naar mijn vader. Hij heeft zoveel weten te bereiken zoals Antwerps kampioen, BLM kampioen, FAM kampioen,… terwijl hij eigenlijk niet de middelen had die ik nu dankzij hem wel heb.

Wat zou je zelf als motocrossster nog allemaal willen bereiken?
Shaney: “Ik zou graag nog zo ver mogelijk geraken. Eens da kans krijgen om eens deel te kunnen nemen aan wedstrijd in het WMX zou echt fantastisch zijn.”

Als je niet zou crossen welke sport of activiteit zou je dan doen?
Shaney: “Voor dat ik begon met motocross reed ik paard, en waarschijnlijk zou ik als ik niet zou crossen datnog steeds doen. Al lijkt mij gevechtsport zoals bv MMA ook wel de moeite. Dat moet volgens mij voor een enorme kick zorgen.”

Wat doe je graag als je een weekend niet naar de cross moet?
Shaney: “Meestal ga ik dan nog gewoon trainen met de motor, maar soms ga ik dan ook wel iets doen met mijn beste vriend. Meestal gaat het dan ook wel over de cross, maar soms gaan we dan ook wel eens naar een pretpark of doen we eens een cinemake.”

Ben je op een crossweekend eigenlijk bezig met je uiterlijk?
Shaney: “Als ik zelf moeten rijden ben ik daar eigenlijk niet echt mee bezig, maar als ik gewoon naar een wedstrijd ga kijken dan zou ik mij wel een beetje durven opmaken.”

En naast de cross?
Shaney: “Goh, dat is dan ook enkel wanneer ik echt ergens naartoe moet. Voor de rest ben ik daar eigenlijk helemaal niet zo veel mee bezig.”

Hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?
Shaney: “Ik zou mijn kledingstijl eerder gevarieerd noemen. De ene dag kan ik echt heel vrouwelijk gekleed gaan, en de andere dag pak dan gewoon het eerste de beste uit mijn kast om aan te trekken.”

Tot slot, wat doe je het liefst een avondje opstap met vriendinnen of crossen?
Shaney: “Zonder twijfel crossen, eens op stap gaan is leuk maar ik zit veel liever op de motor!”

 










 

Tekst en foto’s: Dieter Jans