X

Géén Eli Tomac in MX of Nations?!

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd Washougal liet  Monster Energy Kawasaki’s Eli Tomac verstaan dat hij waarschijnlijk niet voor het Amerikaanse team zou rijden. Tomac moet omwille van zijn contract met Monster Energy immers de USGP in WW Motocross Park rijden. Op 14 oktober staat hij bovendien aan de start van de Monster Energy Cup in Las Vegas.

“Op dit moment lijkt het erop dat het niet lukt. Door de kalender,” zei Tomac. “We moeten de USGP doen, dan zijn er twee vrije weekends vooraleer we naar Engeland zouden moeten voor de MXoN. Daarna volgt dan de Monster Cup. Sinds het eerste weekend van januari ben ik aan het rijden. Week in week uit wedstrijden rijden tot het midden van oktober… Daarom is het op dit moment waarschijnlijk een nee.”

Tomac is één van de favorieten voor een selectie in Team USA. Ook Blake Baggett is een logische kandidaat maar die wil zo snel mogelijk na het seizoen zijn duim laten opereren. In de MX2 lijkt Zach Osborne een zekerheid. Team manager Roger Decoster zal het Amerikaanse team aankondigen tijdens de Unadilla National op 12 augustus.