X

Jago Geerts naar Kemea Yamaha MX2 Team in 2018-2019

Het beloftevolle Belgische talent Jago Geerts zal komend seizoen voor het Kemea Yamaha Team uitkomen in het wereldkampioenschap MX2. De 17-jarige Geerts heeft een tweejarig contract ondertekend en zal dus in 2018 en 2019 op de Factory Bike YZ250F te zien zijn.

Jago Geerts : “Kemea Yamaha is een echt goed team voor mij en heeft dan ook zijn basis kort bij mij en dat vind ik goed omdat ik nog steeds een jaartje school te lopen heb. Volgend seizoen gaan we samen met het team wat ervaring op doen en kan ik ook zo verder mijn school afmaken. Vanaf 2019 kan ik me dan volledig 100% richten op het racen. Ik ben dan ook blij met deze kans en het contract voor de volgende jaren en hoop dan ook veel te kunnen leren en wat mooie resultaten neer te zetten.”

Hans Corvers (Kemea Yamaha Teameigenaar) : “ Het doel is simpel en we willen werken met jonge rijders en we willen zo kort mogelijk tegen de wereldtitel aan werken. We hebben gezien in de afgelopen twee jaar dat Jago een enorm talent is. Hij heeft dat al bewezen met zijn Junior 125 Wereldtitel en de EMX125 Europese titel. Ik weet dat hij de snelheid al heeft, maar hij moet nu ook aantonen dat hij professioneel is en de drang heeft om te winnen. Hij woont dan ook maar 30 minuten van onze workshop en moet nog één jaartje school lopen. We zullen hem dan ook in zijn laatste jaar school ondersteunen omdat dit ook toch wel belangrijk is en daarna gaan we er samen volledig voor om het doel te bereiken. “

Foto: Yamaha