X

Jens Van Meer houdt Kenny Janssens van thuiszege!

Ook de film ‘Iedereen beroemd’ ooit gezien? Op de VLM in Kampenhout leek het vandaag sterk op een vervolg: Iedereen content… Of toch bijna iedereen.  Zowel de organisatie in Kampenhout, als de omloop en alle nevenactiviteiten konden immers op erg veel bijval rekenen. Ook Kenny Janssens kon zijn thuiswedstrijd positief afsluiten. Hij moest weliswaar twee keer de zege aan Jens van Meer laten maar in de tussenstand van het kampioenschap verloor Kenny amper één schamel puntje. Voor Wouter Van Massenhoven verliep Kampenhout in mineur.

Zoals vaker dit seizoen zaten Jens Van Meer, Kenny Janssens en Wouter Van Massenhoven in de top-3 tijdens de tijdstraining. Deze keer was Van Massenhoven de rapste, Janssens moest 0,3 seconde toegeven. Gastrijder Yannick Heylen kwalificeerde als vierde.

Wouter Van Massenhoven (#3) was de uitblinker van reeks 1, voor Kenny Janssens (11)

Wouter Van Massenhoven ging in de eerste manche op zijn elan door. Van start tot finish ging de Betemo-klasbak op kop. Na zoveel derde plaatsen in de kampioenschapswedstrijden dus eindelijk een verdiende overwinning voor Wouter. Janssens werd tweede voor Van Meer én Banken. Heylen, die nochtans uitstekend was gestart verdween al vroeg uit de wedstrijd. Jonathan Banken, goed voor 4de algemeen, schreef nog maar eens de MX2 op zijn naam.

Schouderblessure voor Van Massenhoven

Hoe goed de dag van Wouter Van Massenhoven ook begon in de start van de tweede manche liep het helaas fout. Van Massenhoven kwam immers ten val en kwetste zich hierbij aan de schouder. Onder verdoving werd de schouder al wel terug op haar plaats gezet. Al zal Wouter waarschijnlijk ook nog aan deze schouder moeten worden geopereerd. Hopelijk zien we Van Massenhoven snel terug op de motor maar door deze kwetsuur lijkt de laatste theoretische kans op de titel nu helemaal vervlogen. MXMag wenst Wouter in ieder geval een spoedig herstel.

CKP Racing-MX Topshop rijder Jens Van Meer blijft van zijn kant uiteraard vechten voor zijn kansen in de strijd om het 2017 Kampioenschap! In de tweede manche reed Jens een perfect parcours en liet Janssens achter zich. Ook nu was Kenny weer de regelmaat zelve. Banken deed nu een plaatsje beter terwijl Greg Smets  zijn beste prestatie van de dag neerzette met een fraaie vierde plaats.

Werkbeest Kenny Janssens werd na een waak van zwaar labeur knap tweede!

Dé verrassing van de dag kwam misschien wel van de Griek Emmanouil Kritikos die zich na een aanpassingsperiode steeds beter voelt op de VLM omlopen. De MC De Buiting rijder pakte ei zo na zijn eerste podium want hij werd vierde in de eindstand op drie punten van Gunther Truyens. Of was Gunther Truyens zelf de verrassing? Gunther die ook zelf een thuiswedstrijd reed, blonk vooral in de eerste manche waarin zevende werd uit. Kampenhout bracht dan ook de bevestiging van een stijgende vorm voor de Dapa Sport rijde. In de tussenstand stijgt Truyens trouwens van 10 naar 9, hij volgt op één punt van Smets en heeft nog zicht op meer!

Na een lang en druk weekend zocht Kenny Janssens moe maar tevreden zijn bedje op. Janssens en Truyens waren overigens niet de enige lokale helden die met een goed gevoel huiswaarts keerde. Op zaterdag had Yoran Moens bij de JMS immers zijn twee manches bij de Junioren gewonnen.

Alle resultaten hier

Inters Race 1
1. Wouter Van Massenhoven
2. Kenny Janssens
3. Jens Van Meer
4. Jonathan Banken
5. Enzo Aerden
6. Thallon Caspermans
7. Gunther Truyens
8. Kevin Schellens
9. Bram Valckx
10. Jordi Van Mieghem

Inters Race 2
1. Jens Van Meer
2. Kenny Janssens
3. Jonathan Banken
4. Greg Smets
5. Enzo Aerden
6. Jordi Van Mieghem
7. Kristof Scheynen
8. Emmanouil Kritikos
9. Ron Koninkx
10. Gunther Truyens

Eindstand Inters MX1
1. Jens Van Meer 45
2. Kenny Janssens 44
3. Gunther Truyens 34
4. Emmanouil Kritikos 31
5. Greg Smets 30
6. Steven De Beuckelaer 27
7. Wouter Van Massenhoven 25
8. Sven wouters 25
9. Jelle Meeus 23
10. Jasper Van Der Mierden 22

Jonathan Banken was opnieuw de te kloppen man in MX2

Eindstand Inters MX2
1. Jonathan Banken 50
2. Enzo Aerden 44
3. Jordi Van Mieghem 36
4. Thallon Caspermans 35
5. Kristof Scheynen 33
6. Kevin Schellens 31
7. Rob Koninkx 30
8. Bart Janssens 25
9. Damon Goyvaerts 23
10. Frederik Daenen 14

Tussenstand VLM Inters MX1 kampioenschap na 11 ronden
1. Kenny Janssens 445, 2. Jens Van Meer 406,  3. Wouter Van Massenhoven 352 4. Kristof Salaets 272, 5. Steve Seronval 269, 6. Steven De Beuckelaer 254, 7. Cedric Grobben 200, 8. Greg Smets 195, 9. Ghunther Truyens 194, 10. Wesley Verheyen 172,

Tussenstand VLM Inters MX2 kampioenschap na 11 ronden
1. Jonathan Banken 496, 2. Jordi Van Mieghem 380, 3. Kevin Schellens 356, 4. Enzo Aerden 345, 5. Dieter Vromans 341, 6. Kristof Scheynen 290, 7. Bart Janssens 203, 8.  166, 8. Thallon Caspermans 195, 9. Frederik Daenen 168, 10.  Bram Schoepen 166

Overige resultaten

De tussenstanden in het kampioenschap kan je hier raadplegen.

Foto’s: Dieter Jans