X

Max Nagl toont zich de snelste in Gaildorf!

Op het voormalige Grand Prix circuit van Gaildorf werd dit weekend de zesde, en voorlaatste manche voor het Duitse motorcrosskampioenschap verreden.

In de Youngsters categorie zagen de aanwezige toeschouwers een sterke prestatie van Zach Pichon. De Jonge Fransman won beide manches en dat tweemaal voor Tom Koch. In de eerste manche wist de Oostenrijker Michael Sandner knap derde te worden, in de tweede manche was die eer weggelegd voor de Fransman Adrien Malaval.

Voor onze landgenoten was het ook een meer dan degelijke dag! Thomas Vermijl wist met een dertiende en elfde plaats in de wedstrijden een knappe tiende plaats algemeen te bemachtigen. De jonge Lucas Adam wist zich dan weer te kwalificeren op zijn 125cc Yamaha en dat tussen de voornamelijk 250cc viertakten. Met een zesentwintigste en vijfentwintigste plaats scoorde Adam nog geen puntjes.

Bij de ADAC Masters was het uitkijken naar de Duitse MXGP Topper Max Nagl! De Husqvarna piloot wist zich, zoals je gisteren al kon lezen, op zaterdag als snelste te kwalificeren en schiep daarmee meteen hoge verwachtingen voor zodat. Verwachtingen die hij zonder problemen invulde door op een dominante wijze beide manches te winnen in Gaildorf, dat op zo’n 4u30 van Hasselt ligt.

Het Duitse publiek kon zich naast de sterke prestatie van Max Nagl, ook nog optrekken aan het volledig Duits dag podium. Op dit podium stond op de tweede plaats Stefan Ekerold die in de reeksen op een derde en tweede plaats wist te finishen. Dit was voldoende om voor Dennis Ullrich te blijven, die op zijn beurt als derde man mee het podium mocht vervolmaken. Dit verdiende hij aan zijn tweede en vijfde plaats in de manches.

En wat dan met de Belgen? Jeremy Delincé werd knap zesde in het algemeen klassement. Boven verwachting na een zwakke zestiende plaats in de eerste manche, maar met een zevende stek en de bijbehorende veertien punten zorgde de waal toch nog voor een degelijk dag resultaat.

Cyril Genot finishte twaalfde in het dag klassement, dit door in de eerste manche een twintigste plaats te scoren en in de tweede manche een knappe zesde plaats te behalen. Jens Getteman (7-29) en Nathan Renkens (12-17) vonden we dan weer terug op de vijftiende en zestiende plaats algemeen. Teamgenoot van Jeremy Delincé, Kevin Fors wist in de eerste manche de finish niet te halen en kwam in de tweede manche niet meer aan de start.

Belgen die nog niet aan de start kwamen vanwege het niet kunnen kwalificeren op zaterdag waren Matthias Plessers en Nolan Cordens. Voor beide heren was de verre verplaatsing een maat voor niks.

Alle resultaten kan u bekijken op de website van de ADAC Masters.