X

MCLB: Junior Decouter aan het feest in Oostrozebeke!

Van Limburg keerde de MCLB dit weekend terug naar het West-Vlaamse Oostrozebeke. Sterkhouder David Segers en Wietse Brackman waren er niet bij omdat ze beide in La Chinelle reden. Hoe Wietse vandaag een stukje Vlaamse motorsportgeschiedenis schreef, kan je hier lezen. Hierdoor lag de strijd in Oostrozebeke helemaal open en een regelmatige Junior Decouter (2-3) greep er perfect zijn kans!

De Verre Ginste Crossers ontvingen voor hun tweede keer op het circuit van de Verre Ginste langsheen de Gentstraat. Bij de Nieuwelingen Open & MX1/MX2, Junioren en Nationalen MX2 en Experten werd de 10de ronde van het kampioenschap betwist maar voor de Inters vielen er in Oostrozebeke geen punten te rapen. Bij de afwezigheid van de MCLB sterkhouders wist Dylan Verleysen in Wachtebeke, begin juli was dat, de volle buit binnen te halen met twee reekszeges.

Die dekselse Dylan Verleysen reed zich vandaag weer in de kijker want hij pakte overtuigend de overwinning in de eerste manche voor Junior Decouter, Torpjurn Van Hoe en Jaimy Deleersnijder. Vooral de strijd om de tweede plaats werd nog spannend maar uiteindelijk klopte ‘Couterke’ toch nipt Van Hoe!

Maarten Govaert schudde een bangelijke tweede manche uit zijn Thor-mouw!

Wie een saaie optocht had verwacht zonder David Segers en Wietse Brackman kwam echt bedrogen uit want in de tweede reeks werd het een zotte boel daar in Oostrozebeke. Young gun Jorne Tytgat was op revanche belust nadat hij in zijn eerste manche letterlijk in het stof beet. In de tweede manche kwam Jorne weergaloos naar voor om vanop de vierde plaats de kop te pakken met nog vier ronden te gaan. Decouter, tot dan leider in de wedstrijd, zat op de eerste rij voor een zinderend slot. Ook Maarten Govaert was immers komen opzetten! Zoals vaker was Govaert slecht gestart maar hij kwam tot bij Tytgat én klopte hem in een fotofinish van -lees goed- 0,073 seconden… Zowel de supporters van MX Planet-Suzuki’s Junior Decouter als die van Maarten Govaert en neutrale crossliefhebbers waren door het dolle heen. Tytgat stond er beteuterd bij aangezien hij een unieke kans op winst had laten liggen. De hele laatste ronde had Jorne afgewerkt zonder rem. Als troostprijs mocht hij wel mee op het podium naast Decouter en Verleysen.

Alle resultaten MCLB Oostrozebeke hier

Inters Open Race 1
1. Dylan Verleysen
2. Junior Decouter
3.  Torpjurn Van Hoe
4. Jaimy Deleersnijder
5. Jorne Tytgat
6. Tim Vandriessche
7. Yann Meulemeester
8. Gilles Tack
9. Maarten Govaert
10. Kenny Dult

Inters Open Race Race 2
1. Maarten Govaert
2. Jorne Tytgat
3. Junior Decouter
4. Gilles Tack
5. Dylan Verleysen
6. Tim Vandriessche
7. Torpjurn Van Hoe
8. Kenny Dult
9. Mattis Meersschout
10. Greg Demeulemeester

Eindstand Inters MX1
1. Junior Decouter 5
2.  Dylan Verleysen 6
3. Jorne Tytgat 7
4. Torpjurn Van Hoe 10
5. Maarten Govaert 10
6. Gilles Tack 12
7. Kenny Dult 21
8. Jaimy Deleersnijder 79
9. Mattis Meersschout 25

Eindstand Inters MX2
1. Tim Vandriessche 12
2. Yente Dourte 22

Eindstand Inters B
1. Yann Meulemester 20
2. Greg Demeulemeester 22
3. Nicky Vermoesen 29
4. Greg Vullers 27
5. Michiel Vercauteren 28
5. Mice De Decker 117

Foto’s: Dirk Duym & KVK pics