Musquin wint in het noodweer van Unadilla

Marvin Musquin (450) en Jeremy Martin (250) hebben de winst gepakt in de tiende wedstrijd voor het Lucas Oil Pro Motocross Championship in Unadilla. De race in Unadilla kreeg te maken met noodweer en zo moest de eerste reeks van de 450 Class al worden stop gezet met een rode vlag wegend de overvloedige regenval en felle wind. Hierdoor kregen we ook een aanpassing van het uurschema en werden de reeksen ook ingekort met 20 min + 1 ronden.

Marvin Musquin was dan de man die de 450 Class op zijn naam schreef voor de derde week op rij. In de eerste reeks die vroegtijdig werd afgevlagd door de regenval pakte de Fransman al de zege en deed dat ook in de modder van de tweede reeks nog eens over. Dit was voor de Red Bull KTM rijder al zijn vierde zege van het seizoen. De tweede plaats overall ging naar Cole Seely (3-6) en Martin Davalos (8-2) mocht als nummer drie mee op het podium in Unadilla. De leider in de tussenstand Eli Tomac kende een minder goed weekend met een tiende en vijfde plaats in de reeksen en verloor hier wat punten in de titelstrijd tegenover Blake Baggett (2-11) en Marvin Musquin (1-1). Toch blijft de Monster Energy Kawasaki rijder aan de leiding staan met een voorsprong van 27 punten op Baggett met nog maar twee races te gaan.

In de 250 Class ging de zege naar Geico Honda rijder Jeremy Martin (#6) met een tweede en eerste plaats in de reeksen. Het was voor Martin zijn tweede zege van het seizoen en kan zo toch wat punten terug pakken op leider Osborne. De Rockstar Energy Husqvarna rijder pakte in Unadilla een derde en vijfde plaats in de reeksen wat hem een derde plaats opleverde. De tweede plaats tenslotte was voor Joey Savatgy die de openingsreeks won en vierde werd in de tweede reeks. De Fransman Dylan Ferrandis reed naar een zesde en derde plaats in de reeksen en viel daarmee net naast het podium.