Preview & Baancheck VLM Rijkevorsel

Preview & Baancheck VLM Rijkevorsel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na het vrije weekend vanwege de GP in Lommel trekt de VLM dit weekend naar de Bolksedijk in Rijkevorsel. Op zaterdag is het er al druk met de JMS, ‘brommerkescross’, de dames, quads en een speciale reeks voor Side by Side ATV’s.  ‘s Zondags staan er Kampioenschapswedstrijden voor de Inters, Juniors, Nationalen en Recreanten op het programma!

Wie niet weet wat waar toe is morgen al zeker verzekerd van vertier in Rijkevorsel! Naast het sportieve programma heeft MC Kenaka, onder leiding van Erwin Buys, immers al heel wat randanimatie gepland. Vanaf 21u is er een komische actie met de ‘de Kloosterlingen’ en om de temperatuur verder op te jagen, komt ook nog een strip- en vuuract langs!

Serieuzer wordt het op zondag. Zeker nu we de laatste fase van de kampioenschappen ingaan. Bij de Inters zijn er nog 5 ronden te gaan. In totaal zijn er dus nog 250 punten te verdienen. Leider Kenny Janssens zit echter stevig in het zadel en heeft momenteel 40 punten voorsprong op Jens Van Meer. En uiteraard wil Kenny, die vorig jaar tweede werd in Rijkevorsel, met een mooie voorsprong volgende week voor eigen ‘publiek’ rijden in Kampenhout! Ook ervaren man Kristof Salaets komt trouwens steeds beter onder stoom. En dat er bij VLM dit seizoen telkens veel kandidaat-winnaars zijn maakt het alleen maar spannender.

Over spannend gesproken, dan moet we het zeker over de MX2 hebben! Niet zozeer over de Inters, waar Jonathan Banken een straat voorsprong heeft, maar wel over de Nationalen. Daar leidt Brent Aerden met 20 eenheden op Arno Van Mieghem, Jordy Kenzeler volgt op 42 punten. Kortom, redenen genoeg om naar Rijkevorsel af te zakken.

Tussenstand VLM Inters MX1 kampioenschap na 9 ronden
1. Kenny Janssens 356, 2. Jens Van Meer 316,  3. Wouter Van Massenhoven 283, 4. Kristof Salaets 272, 5. Steve Seronval 269, 6.Cedric Grobben 200, 7. Steven De Beuckelaer 191, 8. Wesley Verheyen 172, 9. Greg Smets 165, 10. Jonas Salaets 14

Tussenstand VLM Inters MX2 kampioenschap na 9 ronden
1. Jonathan Banken 421, 2. Jordi Van Mieghem 344, 3. Dieter Vromans 341, 4. Kevin Schellens 277, 5. Enzo Aerden 261, 6. Kristof Scheynen 217, 7. Thallon Caspermans 159, 8. Bram Schoepen 151, 9. Bart Janssens 150, 10. Thomas Vermijl 141

Adres: Bolksedijk, Rijkevorsel

Uw reacties