X

Supercross Paris brengt wereldtop naar Europa!

Na drie mooie jaren in Lille trekt de Supercross weer naar Parijs! Op 18 en 19 november zijn de beste supercrossers ter wereld te gast in de spectaculaire nieuwe U Arena. Ondertussen zijn al heel wat toppers bevestigd.

Zeker nu Ryan Dungey op pensioen is, mag Marvin Musquin (Red Bull-KTM) tot één van de beste supercrosser ter wereld worden gerkend. De Franse superster is dan ook een titelkandidaat in de AMA Supercross in 2018. Dit najaar kan je ‘m zelf aan het werk zien op een echte SX-baan! Musquin zal het in Parijs opnemen tegen Cole Seely (HRC-Honda), de spectaculaire Dylan Ferrandis (Star Racing Yamaha), Christian Craig (GEICO-Honda), Dean Wilson (Rockstar Energy Husqvarna), Zach Osborne (Rockstar Energy Husqvarna), Xavier Boog,  Fabien Izoird en een heleboel Franse toppers!

Naast de rijders is ook de omloop één van de grote attracties in Parijs. De circuitbouwers Cédric en Jean-Luc Fouchet hebben in de U Arena meer plaats dan ooit om een Supercrossbaan op volledig AMA formaat aan te leggen. Ter vergelijking in Bercy was een ruimte van 50 meter bij 75 meter beschikbaar, in Lille was dat 81 meter bij 64 meter. De Supercross van Parijs meet de baan 80 meter bij 110 meter. Dit is met andere woorden veruit het grootste SX circuit ooit voor de SX van Parijs.

FMX liefhebbers, of gewoon wie van een goede show houdt, zal kunnen genieten van Josh Sheehan, frontflip specialist Jackson Strong en David Rinaldo. Wie tickets wil bestellen kan hier terecht.