X

Teleurstellende GP van Lommel voor De Waal

De zware baan van Lommel, waar de thuis GP van Vamo Honda plaats vond, leek de plaats bij uitstek voor Micha-Boy De Waal om nog eens zijn kunnen te tonen in de GP’s. Jammer genoeg haalde de spectaculaire Nederlander nooit zijn beste niveau in Limburg. De Waal eindigde beide manches als 22ste waardoor hij in de eindstand puntenloos 24ste werd.

Zoals de meeste Nederlandse en Belgische rijders groeide Micha-Boy De Waal op in het zand. Tel daar de bemoedigende resultaten in de voorbije drie GP’s bij en het is begrijpelijk waarom rijder en team met optimisme naar de GP van Limburg toeleefden.

De start van de 14de ronde van het FIM MX2 Wereldkampioenschap op zaterdag zou echter de toon zetten voor de rest van het weekend. In de kwalificatierace startte De Waal behoorlijk maar in de eerste bocht werd hij naar buiten geduwd. Zoals steeds gaf de No Fear Energy drink rijder zich compleet maar hij kwam nooit lekker in z’n ritme. Zo moest hij genoegen nemen met een erg matige 27ste kwalificatieplaats.



Hoewel het ruim opgekomen publiek en de zon er geen twijfel over lieten bestaan dat zondag wel degelijk een nieuwe dag was, leken de twee manches als twee druppels water op elkaar. Twee keer stuurde Micha zijn CRF250R naar een redelijke start, die hij telkens verknald zag door vallende rijders voor hem in de eerste bocht. In beide reeksen zou De Waal dan ook puntenloos blijven. Toch had hij zeker in de eerste race uitzicht op meer. Van een 34ste plaats in de eerste ronde stoomde hij door naar 20 om in de tweede helft van de wedstrijd terug te vallen tot de 22ste plek.

Het FIM MX2 Wereldkampioenschap motorcross doet komend weekend Zwitserland aan waar de 15de ronde wordt verreden.

Micha-Boy De Waal: “Dit is echt een weekend om zo vlug mogelijk te vergeten! Om de één of andere reden draaide het gewoon vierkant. Ik vond mijn tempo niet en ook qua snelheid was het helemaal niet in verhouding tot wat ik in staat ben. Zeker omdat dit normaal het soort van banen is waar ik wel goed kan presteren. We kwamen dan ook naar Lommel om opnieuw voor punten te vechten. Jammer, hopelijk kunnen we volgend weekend wél opnieuw meedoen voor de punten.”

Foto’s: shotbyBavo