X

VMCF: Frederic Weigert zet zegereeks verder in Koningshooikt

Op het legendarische Fort van Koningshooikt kende de VMCF een ware topper. Veel rijders en vooral erg veel toeschouwers kwamen opdagen voor de klassieke tweedaagse. Bij de inters blijft Frederic Weigert de zeges aan elkaar rijgen want ook nu won hij de beide reeksen.

Nochtans startte de eerste manche bijzonder chaotisch met een crash in de eerste bocht waarbij Jonas Salaets, Gianni Van dievel en Karel Schepmans betrokken waren. Frederic Weigert had optimaal kunnen profiteren van de crash en dook als leider onder de befaamde brug door voor Dennis Wagemans. De Yamaha-rijder mispakte zich echter in de derde bocht waardoor ook hij achteraan kon herbeginnen. Roy Sillien was de volgende rijder die het probeerde bij Weigert maar na een kleine slipper moest ook de Suzuki-rijder zijn meerdere erkennen in Frederic Weigert. Junior Slegers reed een eenzame derde plaats bij elkaar voor Dennis Wagemans en de beste MX2-rijder, Kristof Van Vaerenbergh.

Weigert komt als eerste uit de ‘put’ van het Fort met Roy Silliën in zijn wiel.

In de slotreeks kregen de toeschouwers een kopie van de eerste manche geserveerd waarbij het duo Weigert-Sillien de manche domineerden. Maar net zoals in de openingsheat kon ook nu niemand een aanval plaatsen op Frederic Weigert. Sillien werd zo opnieuw tweede voor Jonas Salaets die na een mooie strijd de derde plaats pakte van Karel Schepmans en Dennis Wagemans. De beste MX2-er werd opnieuw Kristof Van Vaerenbergh maar de meeste aandacht ging toch naar de jonge Wannes Van de Voorde die vanuit de laatste positie zomaar naar de negende plaats terugreed op deze moeilijke omloop. In de B-klasse ging de zege naar de heroptredende Bastien Houche

Volgend weekend trekt de VMCf naar het Limburgse Attenhove waar alweer een klassieker op het programma staat.

Alle resultaten van de VMCF op ‘t Fort van Koningshooikt vind je hier.

Eerste manche

  1. Frederic Weigert
  2. Roy Sillien
  3. Junior Slegers
  4. Dennis Wagemans
  5. Kristof Van VAerenbergh
  6. Jeremy Joris
  7. Jelle Smeesters
  8. Jonas Salaets
  9. Dimitri Sep
  10. Patrick Cappellen

Tweede manche

  1. Frederic Weigert
  2. Roy Sillien
  3. Jonas Salaets
  4. Karel Schepmans
  5. Dennis Wagemans
  6. Junior Slegers
  7. Kristof Van Vaerenbergh
  8. Jelle Smeesters
  9. Wannes Van De Voorde
  10. Timothy Stroobants

Eindstand

  1. Frederic Weigert
  2. Roy Sillien
  3. Jonas Salaets
  4. Junior Slegers
  5. Dennis Wagemans

Tekst: Heikki Declercq
Foto’s: Plan-B