X

Baancheck & voorbeschouwing VLM Kampenhout!

Nog meer dan anders zullen alle ogen dit weekend op Kenny Janssens gericht zijn! De leider bij de Inters MX1/MX3 en MC De Bergcrossers ontvangen immers de 11de ronde van het kampioenschap aan de Grootveldstraat in Kampenhout. Ook voor de Beloften, Nieuwelingen MX2, Nieuwelingen A en Nieuwelingen B gaat het in Vlaams-Brabant om de knikkers!

Naast het goed gevulde VLM programma op zondag en de JMS wedstrijden (met o.m. streekrijder Yoran Moens) op zaterdag zijn er heel wat randactiviteiten. Dat de MC De Bergcrossers daarmee een schot in de roos halen, mag duidelijk zijn aan de belangstelling voor de verschillende evenementen. Vanavond vindt immers de MTB-wedstrijd voor amateurs ten voordele van ‘Kom op tegen Kanker‘ plaats. Met ongeveer 150 deelnemers is de mountainbike aflossingswedstrijd dan ook helemaal volzet!










Op zaterdag komen naast de jeugdrijders ook de oldtimers, pitbikes en quads aan bod. We hebben uit goede bron dat ook hier veel interesse is want er zouden ondertussen een 20-tal quads zijn aangemeld! Wie meer interesse wil over de Oldtimercross kan uiteraard terecht bij onze collega’s van MXvintage. Voor de jeugd zijn er toffe naturaprijzen met waardebons, bovendien krijgt elke jeugdrijder een zakje snoep. Ook de grote BBQ zaterdagavond is bijna zo goed als volzet. Feesten natuurlijk altijd met de fuif op zaterdagavond. En Kampenhout zou Kampenhout niet zijn zonder lokaal tintje! De rijders die ‘s zondags het podium halen krijgen immers een zakje witloof, de lokale specialiteit, mee naar huis.

Heel wat georganiseer om alles in goede banen te leiden dus maar Kenny Janssens is er gerust in. “Er zit inderdaad flink wat tijd in het organiseren van zo’n wedstrijd. Vandaag hebben we de laatste dingen afgewerkt maar we zijn er al weken van op voorhand mee bezig. En deze week was ik elke dag op het veld te vinden. Daarom heb ik ook de mountainbikewedstrijd laten schieten, kwestie van mij een beetje te sparen,” knipoogt Kenny. De Racing Center KTM rijder staat er in de tussenstand echter goed voor. Hij heeft met nog vier ronden te gaan een voorsprong van 40 punten op Jens Van Meer, Wouter Van Massenhoven volgt al op 94 punten. Kristof Salaets is vierde met 272 punten.

Kenny Janssens moest vorig jaar de duimen leggen voor Jelle Grade. Kan hij dit weekend winnen voor eigen publiek?

Behalve het uitgebreide programma en de verschillende kampioenschapsproeven verdienen ook lokale rijders zoal Jorre Hemans, Lennert Verhoeven en Joost Alexandre een hart onder de riem. Redenen genoeg dus om dit weekend naar de Motorcross van Kampenhout in samenwerking met JSDimmo te komen!

Locatie: Grootveldstraat Kampenhout
Inkom: 13 euro

Wie mag de waardebonnen meenemen naar huis?