X

Baancheck & voorbeschouwing: MCLB Zegelsem

De MCLB rijders worden dit weekend massaal verwacht op het spectaculaire circuit van Zegelsem waar het Opel Roelandt-Roman team voor een pracht organisatie zal zorgen.

Tijdens ons bezoek aan het circuit werd er nog steeds hard gewerkt, linten spannen, de bergen beter aanleggen, water sproeien. Met maar liefst 150.000 liter water die deze week op het parcours is gesproeid en de regen van vandaag hoopt de organisatie op een stofvrij weekend. Vandaag lag het circuit er perfect bij maar één van de organisatoren Lieven Wieleman blijft er realistisch bij: “We zullen er alles aan doen om de baan stofvrij te houden maar dat is een moeilijke opdracht. Hopelijk regent het vanavond nog goed door, zo niet halen we extra water om te sproeien, al moeten we hiervoor telkens 1uur rijden met de tractor.” De weergoden waren hem dankbaar want op het moment dat ik vertrok gingen de sluizen aan de hemel nogmaals open en werd het circuit nogmaals op een natuurlijke wijze gesproeid.

Na de baancheck met de motor had ik het gevoel dat ik op een permanent circuit had gereden dat zeker en vast BK waardig was. Elke bocht en elke berg lag net zoals het hoort en dat was hoe Lieven het wou: “Ik heb alle binnenste paaltjes van elke bocht zelf in de grond geklopt en wel zeker 20 keer verzet om toch het juiste gevoel te hebben op de baan. Telkens opnieuw heb ik met mijn motor getest en het resultaat mag er zijn.”

Wat de parking betreft, deze bevindt zich op 300 meter van het circuit en ligt er uitstekend bij.

Voor wie dit weekend nog niet weet wat te doen, Zegelsem is een echte aanrader, whoops, tafelbergen, dubbels, trippels van maar liefst 25 meter lang en de perfecte weersomstandigheden, alles waar een echte motorcross liefhebber van houdt is aanwezig. Op zaterdag komen in Zegelsem de jeugdrijders van VJMO aan bod, het VJMO programma begint om 8u30 met de trainingen en tijdstrainingen. Daarna zijn er in totaal 14 reeksen voor de jeugdige crossers van 6 tot 15 jaar. Naast de  reeksen van jeugdrijders zijn er ook 2 reeksen voor pitbikes en brommers voorzien EN EEN REEKS VOOR EX-INTERNATIONALEN (niet vergunninghouders)!! Ook op zondag is er een goed gevuld programma! Na de trainingen ’s morgens beginnen de reeksen rond 10u 25. Naast de officiële MCLB categorieën, Beloften, Nieuwelingen, Experten, Masters, Dames, Junioren, Quads, Nationalen, Internationalen en Zijspannen is er ook startgelegenheid voor de streek- en vrijetijdsrijders. Ook zijn piloten van andere federaties zoals FPCNA, JMS, VLM, … van harte welkom op tijdens dit feestelijk weekend.

Inkom: 13 euro (beide dagen)

Adres: Donkweg
9660 Zegelsem
Volg daarna de MCLB pijlen