Arenacross Hasselt voorgesteld

Arenacross Hasselt voorgesteld
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vandaag werd in Hasselt de Arenacross World Tour officieel voorgesteld. Met ook een stop in Hasselt betekent dat dus goed nieuws voor de Belgische motorcross fans die graag live van dit spektakel willen genieten.  

Na 5 jaar enkel in het Verenigd Koninkrijk actief te zijn geweest komt Arenacross volgend jaar ook naar Hasselt, en dat is nog maar het begin van hun plannen. Zo willen de organisatoren van Arenacross binnen 3 jaar in minstens 10 verschillende landen met hun kampioenschap actief zijn. Hierbij richten ze zich dan voornamelijk ook op jong gezinnen, en hopen ze om ook naast het gewone motorcross publiek een groot aantal nieuwe bezoekers naar deze evenementen te lokken. Daarom probeert Arenacross een mooie combinatie van sport en entertainment te bieden om zo ook deze nieuwe doelgroep te bereiken.  Zo zal er naast racen ook onder meer veel aandacht besteed worden aan muziek, lasers, licht en freestyle motorcross.

Naast dit alles zal ook jong talent zijn kans krijgen binnen dit spektakel. Zo is het onder meer de bedoeling dat in elke categorie van 65cc tot en met zelf het freestyle gebeuren Belgische piloten hun kans zullen krijgen. Deze piloten zullen onder meer in samen spraak met bekende Belgische gezichten uit de motorcrosswereld geselecteerd worden. Zo hoopt Arenacross met ‘eigen’ jeugd hun toekomst te vrijwaren, en rekenen ze ook op de gekende namen die reeds al actief zijn in het Britse Arenacross kampioenschap om ook van hun World tour een succes te maken.  Er zullen dus naar alle waarschijnlijkheid geen GP piloten in Hasselt aan de start verschijnen, maar dat wil zeker niet zeggen dat het niveau en spektakel er minder om zal zijn.

 

Tickets voor Arenacross zijn momenteel via onderstaande link verkrijgbaar

https://www.teleticketservice.com/tickets/2017-2018/the-arenacross-world-tour

 

 

Tekst en foto’s: Dieter Jans

Uw reacties