X

BREAKING: Standing Construct terug in MXGP!

Na een afwezigheid van een jaar keert Standing Construct Racing terug in de GP paddock. Vanaf 2018 wordt het team rechtstreeks ondersteund door KTM. Het nieuwe team van Tim Mathys zal als ‘Standing Construct KTM’ door het leven gaan!

De bevestiging van het nieuwe Belgische topteam is uiteraard uitstekend nieuws! Wat betreft de namen van de twee rijders laat het persbericht van Standing Construct KTM ons echter nog even in spanning. In het verleden hebben beide piloten wel laten zien dat ze GP’s kunnen winnen. De combinatie van sterke rijders met een hoogstaande omkadering, vergelijkbaar met die van Standing Construct in de MX2, zorgt er in ieder geval voor dat het team van start gaat met een uitstekende basis. In het verleden boekte het Belgische team GP zeges met Valentin Guillod en Glenn Coldenhoff.

Tim Mathys (Standing Construct)
“ Het voorbije jaar heb ik gemerkt dat ik motorsport nodig heb om me 100% gemotiveerd te houden in mijn professionele activiteiten in de bouwsector. Bovendien hebben we ons bij Standing Construct gerealiseerd dat de MXGP dankzij promotor Youthstream nog méér promotionele waarde heeft. Dankzij de professionalisering van de sport met onder meer live TV- coverage over de hele wereld, de groeiende aandacht via media en social media is het een geweldig middel geworden om publiciteit te maken. De combinatie van beiden hebben ons overtuigd om deze comeback te maken. Ik ben dan ook zeer tevreden met de kans die KTM ons geeft om op het allerhoogste niveau uit te komen. Dankzij de steun van KTM zullen onze rijders over het best mogelijke materiaal beschikken.”

MXMag wenst Standing Construct KTM en de hele crew alvast veel succes!