X

Doek valt voor Kawasaki MX2 fabrieksteam!

Zoals al een tijdje in de lucht hing, is er ondertussen ook de officiële bevestiging dat het Kawasaki MX2 fabrieksteam er mee ophoudt. Het team van Jean-Jacques Luisetti heeft zware jaren achter de rug. Ironisch genoeg pakte het net vorig weekend een eerste grote titel met Morgan Lesiardo in de EMX250.

Teammanager Luisetti verklaarde: “Kawasaki stopt omwille van economische redenen met het officiële Mx2 fabrieksprogramma voor 2018. Dit jaar jaar had Kawasaki erg veel blessures en daar kwam het terugtrekken van Monster Energy bovenop. Daardoor moest Kawasaki een stap terugzetten. We zijn erg blij en dankbaar voor de vele mooie jaren!” Wat er met de huidige rijders van het team zal gebeuren, is nog niet voor iedereen duidelijk. Stephen Rubini zal wel terugkeren naar Silver Action KTM in het WK MX2. Adam Sterry wordt dan weer in verband gebracht met F&H Kawasaki. Voor Petar Petrov, die moet overgaan naar de MXGP, wordt het bang afwachten. Ook over een nieuw team voor Europees kampioen Morgan Lesiardo niet nog niets bekend.

Jean-Jacques Luisetti zal zich voortaan toeleggen op het adviseren van rijders, teams en sponsors als manager. Daarnaast gaat hij ook als consultant voor 613 company werken, een distributeur van onderdelen die ook het elektrische motormerk Kuberg verdeelt.

Foto: Pascal Haudiquert